Výstavy art & interior - interiéry, architektura, bydlení

Moderní design nábytku, svítidel a interiérového vybavení, architekturu a reálnou nabídku bydlení, grafický design a špičkovou přehlídku českého designového i nedesignového skla spojují výběrové výstavy, které se pod společným názvem art & interior konají letos už poosmé.

Dějištěm je jako každoročně Veletržní palác v Praze, kde lze tento komplex výběrových výstav navštívit ve dnech 26. - 29. dubna 2007. Výběrový charakter celé akce je zárukou kvalitní podívané. Pravidelně se zde prezentují renomovaní designéři, zahraniční i česká nábytková a interiérová studia, která dodávají na trh výrobky špičkové úrovně. 


  

 


Expozice firmy ALAX představuje jen malý vzorek toho, co má tento dodavatel kvalitního interiérového vybavení ve své nabídce. Patří např. k výrobcům promyšlených sestav do dětského pokoje, v nabídce má rozsáhlý výběr designově atraktivního nábytku do obývacích pokojů, ložnic i pracoven. 


    

 


RESA je český výrobce především čalouněného nábytku. Jeho křesla a sedací soupravy jsou vyrobeny z velmi kvalitních materiálů. K jejich výsadám ovšem patří také precizní zpracování, které má samozřejmě vliv na vzhled ale i odolnost. K novinkám, které tato společnost na výstavě art & interior8 představuje, patří souprava Rabbi navržená designérem Janem Sojnkem, která na první pohled zaujme tvarem i kultivovanými barvami, a pohovka New York, k jejíž speciální výbavě patří praktická "barová" područka. 


                 

 


V duchu efektní kombinace černé, bílé a červené se představuje společnost WOODFACE. Střízlivá a elegantní expozice napovídá, v čem je síla tohoto výrobce skříní na míru. Materiály dveřních výplní připomínají šperk, možnosti vnitřní organizace úložných prostor vynikají efektivností, praktičností a dokonalým zpracováním. 

Pro vůni, chuť i oči

 

K novinkám v programu art & interior letos patří např. výstava Gurman Food Design, jejícž tvůrci hledali způsob, jak svět jídla představit jako svět vůní, chutí, bohatství barev i tvarů, jako svět potěšení a humoru. Představují se zde vybrané práce českých designérů z oblasti kultury stolování, zejména z porcelánu a skla, místy s humorem aranžovaná v kontrastu s přeměty z nedávné minulosti, které na design spíš rezignovaly. Atmosféru humoru a hravosti doplňují fotografie na téma gurmánských radovánek.

 

    

 

Nové bydlení

 

Zájemci o nové bydlení bezesporu uvítají další novinku - projekt Happy Home, který představuje pohodlnou možnost poznat na vlastní oči realizované projekty předních pražských developerů a realitních kanceláří. Projekt totiž zahrnuje nejen výstavní část, ale i návštěvu nových bytů a rodinných domů v Praze a okolí po stanovených trasách.

 

Do světa kanceláří

 

Kancelář jako místo, v němž se setkává kvalitní design s naplněním dokonalé funkčnosti moderních technologií představuje průběžně probíhající výstava OFFICE & LIFE 2007, zaměřená na vybavení domácích kanceláří, nejmodernější komunikační technologie i office development, umístěná v mezaninu veletržího paláce, na ochozu Malé dvorany.

 

Přehlídky českého a zahraničního designu

 

Tyto přehlídky v rámci výstav art & interior přinášejí každoročně několik exkurzí na zajímavá témata, mnohdy zcela ojedinělá, jako byl např. před dvěma lety projekt Design do tmy. Časově rámec komplexu výstav vždy přesahují - letos je můžete navštívit až do 23. září. K největšímu lákadlu patří svým obsahem a rozsahem zcela výjimečná přehlídka české poválečné sklářské tvorby nazvaná České sklo v době mizerie a iluzí 1945 - 1980. K téměř 400 stovkám ukázek nejlepších sklářských výtvarníků se na stránkách BYDLENÍ.CZ ještě vrátíme.

 

Výstava František Cubr a jeho žáci připomíná významné jméno dějin české architektury. František Cubr (1911 - 1976) se věnoval především výstavnické činnosti. BYl autorem projektů řady výstavních, školicích a prezentačních center firmy Baťa, proslul jako autor řešení expozice a celého československého pavilonu pro EXPO 58 v Bruselu.

 
Další výstavou Přehlídky českého designu je výstava nazvaná Domy jako příběhy - aneb jak bydlí architekti a stavaři, která byla připravena ve spolupráci s vydavatelstvím Prostor a je velmi osvěžujícím pohledem i inspirativním pohledem na architekturu současného bydlení.

 

Zahraniční design je letos zastoupen dvěma výstavami. Pohledem nau nás prakticky neznámou, ale velmi kvalitní moderní lotyšskou architekturu je výstava instalovaná v respiriu pátého patra Malé dvorany Veletržního paláce, která prezentuje výsledky soutěže Cena za architekturu Lotyšské asociace architektů. Putovní výstava současného čínského grafického designu China Beyond Graphics je dokladem vysoké úrovně čínských tvůrců, ale zároveň zachycuje i dění v Číně v posledních dvou desetiletích. Představuje plakáty, loga, obaly, knižní přebaly i návrhy pro Olympijské hry v Beijingu.

27.04.2007 | sm
  • AC EXPO s.r.o.

    AC Expo nabízí výstavní prostory Veletržního paláce Národní galerie v Praze. AC Expo se úspěšně etablovalo i v roli pořadatele veletržních akcí. Podílí se na organizaci komplexu řady výběrových výstav.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444