Interiérové trendy, které přináší rok 2024

S novým rokem přichází také nové trendy v oblasti bydlení. Ty se ponesou na pastelové notě broskvového odstínu Peach Fuzz, který byl institutem Pantone zvolen barvou roku 2024. Teplý odstín prosvětlí interiér a navodí jemný, uklidňující dojem. Neutrální pastelová barva tvoří harmonickou kombinaci s přírodními materiály i stylovými dekoracemi. Pojďme se tedy podívat, jak vhodně zkombinovat barvu roku s vybavením interiéru a které trendy interiérového designu přetrvávají.

Současný design se týká hry s přírodními materiály

Pomyslnou stálicí mezi designovými trendy jsou již několikátý rok po sobě přírodní materiály, které vytváří harmonické a klidné prostředí pro práci, ale i běžný život v domácnosti. Jedná se například o dřevo, kámen, bavlnu a len, a taky kůži. Je však volba přírodního materiálu vždycky výhrou?

Obklad koupelnové stěny v dekoru Glencoe
 

Tvrzený kámen skvěle nahradí přírodní 

Přinášíme vám alternativu k přírodnímu kameni, která disponuje bezkonkurenčními vlastnostmi. Na pohled není rozdíl vidět, a proto mnoho domácností dává přednost tvrzenému kameni, který se stal oblíbeným hned z několika důvodů.
 

Odolnost tvrzeného kamene 

První vlastností, kterou tvrzený kámen předčí přírodní, je určitě jeho odolnost. Ta se týká nejen rezistence vůči mechanickému poškození, například poškrábání kuchyňské desky ostrými noži, ale také vůči skvrnám a přírodním šťávám.
 

Snadná údržba, kterou oceníte především v kuchyni 

Skvělou alternativou k přírodnímu kameni je také díky téměř nulové údržbě. Povrch tvrzeného kamene stačí očistit vlhkým hadříkem. Pokud jsou nečistoty odolné, je na místě použít neabrazivní čistič, který je určen speciálně pro tvrzený kámen.

Kuchyňská deska v dekoru Noble Arco, Viktoria Askerow
 

Dlouhodobá životnost tvrzeného kamene

Oproti přírodnímu kameni je povrch tvrzeného kamene neporézní. V praxi to znamená, že na něm neulpívají nečistoty a nedochází ke vzniku bakterií. Právě jednolitý a ucelený povrch v kombinaci s vysokou odolností dává za vznik téměř nesmrtelnému materiálu, který vydrží desítky let v perfektní kondici. 

Interiérové trendy v kombinaci s tvrzeným kamenem TechniStone

Kámen jde s barvou Peach Fuzz skvěle zkombinovat, a to zejména proto, že zákazníci Technistone mají opravdu bohatý výběr různých barevných provedení a designů. Pozornost si zaslouží zejména velkoformátové rozměry, například při použití jako obklad stěn v koupelně či při pokládce dlažby. Z praktického hlediska je tvrzený kámen skvělým pomocníkem v kuchyni při stavbě ostrůvku či kuchyňské desky. Jejímu použití se však meze nekladou a záleží na individuálním přání zákazníka. 

Kuchyňská deska, obklad a ostrůvek v dekoru Altamonte
 

Harmonická souhra přírodních materiálů 

Jemně žilkovaná deska tvrzeného kamene Altamonte s bronzovým podtónem vypadá skvěle v kombinaci se dřevem a kovovými detaily. Dekor Glencoe je nestárnoucí klasikou v podobě krémových, až béžových žilek na světlém pozadí. Béžové pozadí dekoru Noble Arco s šedým mramorováním skvěle doplní luxusní interiér s nádechem elegance. 

Pokud se chcete držet módních trendů a jít s dobou, použijte barvu Peach Fuzz a zakomponujte ji do interiéru nejen na velkých formátech, ale taky v podobě malých doplňků a dekorací. Právě takto docílíte jednotného celku – přírodní materiály a pastelově broskvová jdou skvěle dohromady.
18.01.2024 | PR
  • Technistone, s.r.o.

    Společnost Technistone, s.r.o., se sídlem v Hradci Králové, je špičkovým světovým výrobcem tvrzeného kamene. Tento vysoce kvalitní materiál je pro své jedinečné vlastnosti a nadčasový design vyhledáván architekty, designéry i koncovými zákazníky. Zájem o tvrzený kámen TechniStone® neustále roste především v zahraničí, kde máme díky rozsáhlé distribuční síti zastoupení v desítkách zemí světa. Stále oblíbenějším se ale stává i v České republice. V roce 2019 se firma Technistone stala součástí americké společnosti Wilsonart® Engineered Surfaces, celosvětového lídra ve výrobě materiálů pro interiéry budov.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444