Interiérem roku je rodinný dům s růžovým ostrůvkem

Foto: Zuzana Veselá

Foto: Zuzana Veselá

Známe vítěze soutěže Interiér roku 2022, do které se přihlásily více než dvě stovky interiérů. Absolutním vítězem osmého ročníku soutěže se stal interiér pražského rodinného domu "Hra s růžovým ostrůvkem". Autorkou interiéru je MgA. Martina Šandová ze studia TI ARCHITEKTI. Absolutní vítěz se zároveň stal vítězem kategorie Novostavba.

Vracet se domů, do bezpečné náruče

„Absolutní vítěz je letos v podstatě definicí perfektně zvládnutého rodinného konceptu interiéru, který své obyvatele včetně dětí i domácích mazlíčků den co den vítá a objímá jako bezpečná náruč. Do návrhu se jistě promítla nejen nesporná profesionalita a talent autorky, ale také vysoce emocionální ženský pohled. Pár dní před vyhlášením vítězů Interiéru roku se sama stala šťastnou matkou,“ říká zakladatel a ředitel soutěže Petr Tschakert.

Foto: Zuzana Veselá


Mezinárodní porota na projektu ocenila harmonický dialog mezi investorem a tvůrcem. Vyzdvihla oblé bezstresové tvary, které svou měkkostí navozují bezpečnost a vycházejí vstříc dětskému světu, dále záměrnou hravost a individualizovanou barevnost. Interiér vhodně začleňuje umělecká díla, nabízí civilní atmosféru a má předpoklad přirozeně stárnout.

Foto: Zuzana Veselá


Na míru velké rodině s dětmi

Vzhledem k tomu, že architekti byli přizváni již na samém počátku stavby, bylo možné ovlivnit dispoziční řešení tak, aby interiér vyhovoval potřebám rodině se třemi malými dětmi a psy. „I vzhledem k dětem a veselé povaze rodiny, která se ráda setkává se svými přáteli, jsme chtěli, aby prostor působil svěže, hravě a barevně. Příjemným osvěžením byl pro nás klient, který se nebál barev, naopak to byl jeden z požadavků od počátku našeho navrhování," představuje projekt architektka Martina Šandová.

Na projektu se podepsal vliv funkcionalismu. Autoři odhalili betonový strop, který kontrastuje s velkým růžovým betonovým ostrůvkem v obývací části. Hravý barevný interiér skrývá velké množství úložného prostoru a funkčního zařízení pro potřeby velké rodiny s dětmi. 

Foto: Zuzana Veselá

 





Přehled vítězů všech kategorií soutěže Interiér roku 2022:

 

Kategorie NOVOSTAVBA (+ ABSOLUTNÍ VÍTĚZ):

Dům Hra s růžovým ostrůvkem, Praha 
Autor: MgA. Martina Šandová, studio TI ARCHITEKTI
Foto: Zuzana Veselá
 

Kategorie REKONSTRUKCE:

Dům u zvonice, Bratislava 
Autor: Ing. arch. Marián Gombarček, studio GMB
Foto: Marián Gombarček

 

Kategorie NÍZKONÁKLADOVÉ BYDLENÍ:

Garsonka u Výstaviště, Praha
Autor: Ing. arch. Zuzana Řepíková, studio DESIGNPRO

 

Kategorie VEŘEJNÝ INTERIÉR I (restaurace, kavárny, hotely):

Restaurace Kút 12, Banská Bystrica
Autoři: Braňo Hovorka, Martin Paulíny, Natália Michalová, spolupráce Marek Peťovský, studio PHA
Foto: Braňo Hovorka

 

Kategorie VEŘEJNÝ INTERIÉR II (obchody, služby, školy, zdravotnická zařízení a veřejné prostory)

SOM STORE, Bratislava 
Autoři: Ing. arch. Peter Gonda, spolupráce Zoran Samoľ, Ľubomír Šoška, studio D415
Foto: D415.studio

 

Kategorie INTERIÉR ROKU -- SOMFY (kanceláře, huby a coworkingová centra):

Kloboucká lesní, Bylnice
Autoři: Ing. arch. Jan Mach, Ing. arch. Jan Vondrák, Ing. arch. Filip Cerha, Ing. arch. Tobiáš Hrabec, Ing. arch. Igor Nesterov, studio MJÖLK ARCHITEKTI
Foto: BoysPlayNice

 

Kategorie INTERIÉR ROKU -- KRONOSPAN (cena generálního partnera):

Dům u parku
Autoři: Ing. arch Magdalena Rochová a Ing. arch. Radek Jaroušek, spolupráce Ing. arch. Lenka Mandelová a Ing. Radek Brandejs, studio JRA JAROUŠEK ROCHOVÁ ARCHITEKTI 
Foto: Filip Šlapal

 

Kategorie HLASOVÁNÍ VEŘEJNOSTI – CENA ČSOB STAVEBNÍ SPOŘITELNY:

Vinohradský zen, Praha 
Autoři: Ing. arch. Pavel Paseka a Ing. arch. Martin Žatečka, studio ARCHISTROJ, spolupráce Ing. arch. František Bosák a Ing. arch. Jolana Bosák Macháčková, studio ATELIER HORIZONT
Foto: Václav Novák

 

Kategorie CENA NOVINÁŘŮ:

Byt E07, Praha 
Autor: Ing. arch. Martina Homolková, studio MALFINIO
Foto: BoysPlayNice

18.05.2023 | redakce

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444