Interiér v pastelových barvách

Foto: www.ellensalbum.com

Foto: www.ellensalbum.com

Nejste zastánci sytých barev v interiéru, milujete jednoduché bílé zdi, a přesto máte pocit, že by vašemu bytu nějaká barva prospěla? Zkuste zvolit jemné, světlé odstíny. Oživte bydlení pastelovými barvami.

Pastelové barvy rádi využívají designéři především dětských pokojů. Jejich jemné odstíny však můžou oživit kterýkoliv pokoj. Oblíbíte si je pro jejich nevtíravost a decentnost.

S příchodem slunečních dnů se k pastelovým barvám vracíme stále více. Mentolovou, růžovou nebo meruňkovou nevídáme pouze na tričkách a šatech, ale také v našich interiérech.

Foto: Derek Swalwell 

Co je pastelová barva?

Pastelové barvy vznikají smícháním základní barvy s bílou. Jedná se o velmi světlé, jemné odstíny, které často působí vybledle. Mezi pastelové barvy řadíme pudrově růžovou, světle modrou a fialkovou, ale také barvu mint - mátově zelenou. Základní kombinaci vytváří s bílou nebo šedou, ale zajímavého efektu dosáhnete i s černou. Designéři pastelové barvy také rádi spojují s mědí.

Pastelová barva dokáže interiér citlivě oživit. Pokud však nechcete mít z bytu cukrárnu nebo pokoj pro princezny, zacházejte s ní opatrně. Postačí na bytových doplňcích, textiliích, polštářích nebo jídelním servisu.

Zdroj fotografií: www.ellensalbum.com, Derek Swalwell na www.mimdesign.com.au, www.bellarose.cz
30.07.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444