Inspirace na netradiční osvětlení obýváku

Zařizujete si nové bydlení a nastal čas na to příjemnější, tedy výběr osvětlení do obývacího pokoje? Nechcete žádný tuctový lustr, jaký najdete v každé druhé domácnosti, raději byste něco originálního a klidně i netradičního? Poradíme vám, jak takové osvětlení vybrat!

Výběr osvětlení dokáže místnost povznést i naopak

Možná jste si doteď říkali, že nejdůležitější součástí obývacího pokoje je televize, stěna, pohovka, závěsy a možná i nějaký pěkný koberec. To vše se sice podílí na celkovém dojmu z místnosti, když k tomu ale nevyberete to pravé světlo, může se jedna z hlavních místností v bytě proměnit na nevýrazné tuctové místo, kde se vám ani nebude moc líbit.

Světlo má kouzelnou moc a jeho výběru je třeba věnovat dostatečnou pozornost. Světlo působí na vaši náladu, energii, dokonce může ovlivnit i vaše zdraví. Jak vybrat to pravé?

O příjemnou atmosféru se postarají LED světla

Obývací pokoj patří spolu s kuchyní k nejdůležitějším místnostem v domě. Je místem, kde trávíme volné chvíle, sedíme nad konferenčním stolkem, hrajeme deskové hry, čteme si tu. Měli bychom se tu cítit příjemně a pohodlně, těšit se sem.

Jen lustr, který visí uprostřed místnosti, se o takovou atmosféru nepostará, je třeba něco víc. Co takhle vsadit na LED světla? Led pásky nad poličky s knihami, LED bodovky na barovém pultě nebo ve stropě, LED lustr a další dodají každé místnosti nový impuls.

Víte, že velkou výhodou LED světel je jejich přizpůsobivost, dlouhá životnost a také to, že LED světla nehřejí?

 

V obývacím pokoji by neměla chybět stojací lampa

Nejen vášniví čtenáři ocení nad pohovkou nebo křeslem stojací lampu, která má místo v každém obýváku. Samozřejmě záleží na prostoru, někam se prostě nevejde. Když tu možnost ale máte, určitě ji využijte. Stojan některých lamp můžete zasunout pod křeslo a tím ušetřit místo.

Navíc se s ní snadno manipuluje, můžete ji klidně přenášet z místa na místo podle toho, jak potřebujete. Když vsadíte na lampu s nastavitelným ramenem, můžete si kužel světla nasměrovat přesně tam, kam potřebujete.

Víte, že stojací lampy se hodí nejen do obývacího pokoje, ale i ložnice nebo knihovny? Vsadit můžete jak na lampu na čtení, tak LED lampu nebo stmívatelnou lampu, díky které navodíte v místnosti vždy tu pravou atmosféru.

Máte v obýváku obrazy? Osvětlete je!

Visí vám na stěnách oblíbené malby nebo fotografie? Normální osvětlení je neosvětlí tak, aby vyniklo to podstatné, co se vám na nich líbí. Zkuste je osvětlit, uvidíte, že se vám budou líbit ještě víc.

Detaily zvýrazní i bodová světla

Potřebujete osvítit vitrínku nebo nasvítit jiný oblíbený detail vašeho bytu? Máte v něm temný kout nebo nepřehledné schodiště? Skvělým pomocníkem pro všechny tyto situace jsou bodová svítidla, která můžete nasměrovat přesně tam, kam potřebujete.

Víte, že umí i odvést pozornost od toho, co na odiv vystavovat zrovna nechcete?
31.08.2022

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444