Inspirace do zahrady - vzorové sestavy pro stěny, skalky, bylinkové zahrádky i posezení

Jaro probouzí nejen přírodu, ale i čilý ruch na zahradách. Ty je totiž nutné připravit na novou sezónu. A péče patří nejen rostlinám, ale také novým projektům. Také jste si naplánovali nové terénní úpravy, stavbu posezení u ohniště, soustavu vysokých záhonů, skalku nebo okrasnou stěnu? Máme pro vás inspiraci pro malé i velké sestavy. Všechny zvládnete s jednou šikovnou zahradní tvarovkou.

Multifunkční tvarovka Playstone je variabilní zahradní prvek z lehkého keramického betonu, který má široké možnosti využití. Díky důmyslnému tvaru a možnosti kombinace s plastovými, dřevěnými a betonovými kryty lze z prvků Playstone postavit téměř cokoliv nejen na zahradě. Hravě vytvoříte inventář, který odolá každému počasí. Funkční design prvku Playstone nabízí další stovky variant sestavení a kombinací. Nahlédněte do galerie typových sestav. 

 

Stavte jako z lega

Stavět z Playstonu není žádná věda. Zvládne to každý zručnější kutil a ve většině případů nebude potřebovat žádnou maltu ani lepidlo. Stačí rovný podklad. Prvky na sebe jednoduše stačí naskládat do zvolené sestavy. Pokud si stavba nevyžaduje armování, je možné ji třeba i po několika letech rozebrat a sestavit jiným způsobem. Díky obsahu keramického kameniva mají navíc tyto prvky až o 30 % nižší hmotnost než podobně velké výrobky z běžného betonu. Díky tomu se s nimi snáze manipuluje.

 
Hledáte-li inspiraci třeba pro bylinkovou zahrádku nebo posezení u ohniště, pak pro vás máme řešení 2v1. Stejnou realizaci jste mohli vidět také v jednom z dílů Receptáře prima nápadů.
 
 

Okrasné a opěrné stěny

Playstone je ideální tvarovka pro stavbu nízkých i vysokých okrasných a opěrných stěn. Je dostatečně stabilní a ve většině případů není nutné vzniklou stěnu armovat. Jednotlivé prvky je možné v sestavách navíc různě otáčet či spojovat. Můžete tak vytvořit hladký i členitý povrch třeba i s výklenky pro pěstování popínavých rostlin či skalniček.

 

Zahradní posezení

Keramický beton je díky své podstatě prakticky bezúdržbový a opravdu dlouhověký. Proto se nabízí i jako materiál pro stavbu laviček a dalšího zahradního nábytku, který je celoročně vystaven povětrnostním vlivům. Playstone využijete třeba pro prvky do venkovní kuchyně - odkládací stolky u grilu, regály, vinotéky nebo odpadkové koše.

 
Další inspiraci najdete na webu www.liastone.cz. Objednejte online a získejte slevu 10 %! Playstone najdete ale také v síti hobbymarketů Hornbach nebo stavebninách DEK, MPL či HELD po celé České republice. 
03.04.2023 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444