Infrasaunou ke zdraví i lepšímu životnímu stylu

Cítíte se po zimě prokřehlí a nejraději byste se viděli v lázních, kde se bude o vaše tělo pečovat? Takové malé wellness si můžete jednoduše zařídit i doma. Představujeme infrasaunu se všemi jejími přednostmi.

Jaký je rozdíl mezi saunou a infrasaunou?

Infrasauna se od té klasické liší principem saunování. Velký rozdíl je ve způsobu prohřívání těla. V klasické sauně je naše tělo vystaveno výrazně vyšší teplotě okolního vzduchu. Dýcháme zde teplý vzduch, tělo začíná reagovat jako při zvýšené teplotě a začínáme se potit. Náš imunitní systém pracuje na plné obrátky a my tak posilujeme obranyschopnost našeho organismu. Tělo, které je vystaveno rozdílům teplot, otužujeme.

V infrasauně jsou naše svaly prohřívány skrze infračervené tepelné záření. To slouží k rychlému předehřátí těla, ideálně před cvičením nebo před masáží. Infrakabina nemusí být narozdíl od klasické sauny uzavřená a ani pro její fungování není podstatná teplota okolního vzduchu. Prostor infrakabiny se nenatápí a my tak nemusíme regulovat teplotu, jak to známe z klasických saun (polévání topidla apod.). Infrakabina je vybavena pohybovým čidlem, které je umístěné na lavici. Infrazářiče začnou fungovat až tehdy, kdy do kabiny dosedneme a chceme ji skutečně využívat. Tímto způsobem šetříme náklady na provoz.
 

Proč je pobyt v infrasauně dobrý?

Infračervené teplo jednoznačně podporuje náš imunitní systém - stimuluje tvorbu krvinek, které pomáhají tělu bojovat proti virům a infekcím. Skrze pocení odplavujeme z těla škodlivé látky a podporujeme proces detoxikace. Infrasauna zlepšuje krevní oběh a přispívá ke snížení vysokého krevního tlaku. Pomáhá v těle uvolňovat enzymy, které zvyšují vylučování poškozených tkání, a přispívá tak k rychlejšímu zotavení po zranění. Protože infrateplo dokáže prohřát svaly a klouby, zmírňuje jejich ztuhlost a bolest. V neposlední řadě pobyt v infrakabině zlepšuje psychickou i fyzickou kondici, stává se prostředkem relaxace a pomocníkem při boji se stresem. Příjemným důsledkem pravidelného pobytu v infrasauně je regenerace pleti a její omlazení.


Další informace o infrasaunách se můžete dozvědět ve videu: Saunování pro lepší život
04.04.2016 | redakce Bydlení.cz
  • Dyntar, spol. s.r.o.

    Firma Dyntar, spol. s.r.o. patří mezi přední výrobce originálních saunových kabin nejen v ČR, ale i v Evropě. Vyráběné sauny do interiéru, ale i venkovní sauny vždy navrhuje dle přání a potřeb zákazníka a využívá své vlastní technologické zázemí k realizaci originálních saunových kabin, které se vyznačují jedinečným rukopisem precizního a současně nadčasového designu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444