Hypotéka přes finančního poradce - opravdu jej potřebujete?

Plánujete koupi nemovitosti a budete potřebovat hypotéku? Jistě narazíte na několik nabídek, které slibují zaručeně nejvýhodnější podmínky. Jak se však na finančním trhu s hypotékami vyznat a nekývnout hned na první, zdánlivě lákavou nabídku? Kdy je lepší využít služeb finančního poradce?

Hypotéka vás zavazuje na mnoho let dopředu, a proto se nevyplácí jednat zbrkle. Pokud jste se rozhodli vše vyřídit na vlastní pěst a vyrazit do banky, počítejte s tím, že vám to zabere dost času, setkáte se s několika složitějšími situacemi a možná si ani správně nevyberete. Samotná výše úvěru totiž není to jediné hledisko, podle kterého se vyplácí hypotéky srovnávat. Banky nabízí různé podmínky čerpání, které vás mohou zaskočit.

K finančnímu poradci zamiřte především tehdy, tlačí-li vás čas, máte nízké příjmy nebo vysoké výdaje, nebo chcete-li hypotéku získat s menším úsilím a bez starostí. Zkušený finanční poradce vás připraví na celý proces žádosti o hypotéku. Nezávisle srovná nabídky jednotlivých bank, vysvětlí, proč nabízí dané varianty a společně vyberete to nejvhodnější řešení.

 

Na co se při výběru poradce zaměřit

Není poradce jako poradce. Stejně jako makléři i poradci rostou jako houby po dešti. Abyste nesvěřili veškeré své finance do rukou nezkušeného člověka, který s poradenstvím nemá skoro žádné zkušenosti či nabízí produkty pouze jedné banky, ověřte si, jak dlouho se finančním trhem, resp. přímo hypotékami zabývá. Nechte si vysvětlit, co všechno jeho služby zahrnují, a vyhledejte si reference. 
 

Když vás tlačí čas

Našli jste atraktivní byt v žádané lokalitě? Nabídka se na inzertním portálu jistě moc dlouho nezdrží a vy nemáte čas porovnávat nabídky všech bank. Finanční poradce dokáže z širokých možností vybrat tu nejvýhodnější společně s vámi. 
 

Když nejste pro banku standardní příklad

Poradce se finančnímu trhu věnuje soustavně a ví, na co se soustředit, aby žadatel na hypotéku dosáhl. Nespadáte do standardního modelu žadatele o hypotéku? Máte nižší příjmy, manželku na mateřské dovolené a hrozí, že hypotéku nedostanete? Už splácíte jednu hypotéku, pronajímáte byt a máte další závazky? Finanční poradce pomůže s konsolidací, a tak zvýší vaše šance na získání potřebné hypotéky. 
 

Podpisem hypotéky to nekončí

Většina kvalitních poradců dokáže klientovi pomoci s veškerou administrativou - zajistí mu kompletní komunikaci s bankou, vyřídí přepis nemovitosti na katastru nebo například potřebnou agendu s realitní kanceláří.

Na internetu můžete najít projekty pro pomoc při vyřizování hypotéky a některé z nich publikují i zajímavé příběhy svých klientů. Více příběhů zde.
08.10.2019 | Jana Koenigová
  • Hypotecnikalkulacka.cz

    Hypotecnikalkulacka.cz je určena všem zájemcům o hypotéku, kteří hledají možnost objektivního srovnání hypoték na trhu. Nabízí unikátní volby vyhledávání a aktuální srovnání nabídek většiny hypotečních bank.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444