Hotelové vs. domácí wellness. Souboj, který nemá jasného vítěze

Chodíte často do sauny nebo parní lázně? Pak už jste si možná pohrávali s myšlenkou, že si malé wellness centrum postavíte přímo u sebe doma. Ještě než do toho půjdete, byste však měli promyslet pár věcí.

Domácí wellness: volnost a svoboda

Největší výhodou domácího wellness je bezpochyby absolutní soukromí. Saunu, bazén nebo lázně sdílíte jen se svou rodinou, přáteli nebo zkrátka těmi, se kterými sami chcete. Nemusíte se tlačit s cizími lidmi ani snášet zvídavé pohledy.

Skvělé je i to, že domácí wellness má neomezenou otevírací dobu. Můžete si do něj skočit na 5 minut po práci, prohřát kosti uprostřed noci anebo v něm proválet celý víkend. Nikdo vás neomezuje, nikdo vás nevyhazuje.

Domácí wellness si navíc přizpůsobíte přesně podle sebe. Na trhu jsou společnosti, které nabízí sauny, infrasauny, parní lázně apod. na míru, takže je na vás, zda zvolíte saunu ze skandinávského smrku nebo cedru, dřevěnou či skleněnou kabinu anebo bazén přes celou zahradu či menší bazén s protiproudem.

Díky domácímu wellness také ušetříte spoustu času, protože za ozdravnou kúrou nemusíte cestovat. Kabinu máte u sebe v bytě, případně na zahradě.

Hotelové wellness: bez starostí a s přáteli

Taktéž návštěva hotelového wellness má ale své výhody: tou největší je společenský rozměr. Už od dob starověkého Říma lidé chodili do lázní klábosit, pomlouvat, spekulovat, zkrátka navozovat sociální kontakty. Domluvit se s partou známých a zajít s nimi do bazénu či sauny, to je pocit k nezaplacení.



V hotelovém wellness se také nemusíte o nic starat. Personál vám připraví čisté prostěradlo i ručník a zajistí údržbu i úklid všech prostor a zařízení. Cítíte se tu jako nefalšovaný VIP host, relaxační procedura tak získává úplně nový rozměr.

Návštěva hotelového wellness navíc nevyžaduje investici. I několikahodinový pobyt vyjde maximálně na pár stovek, oproti tomu za domácí lázně zaplatíte desítky až stovky tisíc korun.

Pokud tedy navštěvujete saunu párkrát do roka, domácí wellness se vám nevyplatí. Jestliže jste na ní ale závislí a potřebujete své kosti prohřát i několikrát do týdne, pak už ve svém bytě nebo na zahradě vyhlížejte vhodné místo.


A až ho najdete, ozvěte se specialistům z Wellness Vision - ti už toto místo promění ve wellness vašich snů.
07.03.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444