Hotel v Tatrách přivítal své hosty na nové luxusní terase z českých prken Terafest®

Hosté Grandhotelu Praha v Tatranské Lomnici mohou využívat novou terasu z kompozitního dřeva od českého výrobce WPC – Woodplastic. Investora při výběru dodavatele zaujala především velká odolnost prken Terafest®, jejich atraktivní design a bezpečný povrch.

Tatranská Lomnica patří už déle než jedno století k hlavním střediskům zimních sportů ve Vysokých Tatrách. O velké oblibě, jíž se oblast těší, svědčí i honosné hotely, mezi nimiž se už od roku 1905 vyjímá nynější Grandhotel Praha, postavený v secesním duchu.

Majitelé objektu, celoročně vyhledávaného klientelou, požadují tu nejvyšší úroveň služeb a pohodlí, a proto se rozhodli nabídnout svým zákazníkům možnost relaxovat na nové luxusní terase. Otázkou bylo, jakým materiálem rozsáhlou plochu osadit – měl ladit jak s důstojným průčelím hotelu, tak s okolní přírodou.



Vzhledem k rozmanitému klimatu panujícímu ve Vysokých Tatrách, ale i s ohledem na přítomnost vířivek na terase měla nová terasa umožňovat bezpečný pohyb. Samozřejmostí byl požadavek na to, aby byl povrch dostatečně odolný a příjemný na dotyk a aby se snadno udržoval.

Volba nakonec padla na osvědčená prkna Terafest® z kompozitu dřevní moučky a vysokohustotního polyethylenu od předního evropského výrobce a dodavatele, české společnosti WPC – Woodplastic. Profesionální montáž terasy zajistila firma Forsta.

Použila přitom prkna Forest Plus s výrazným přírodním vzorem a nadčasovým designem. Nepravidelné žíhání umocňuje vizuální dojem opravdového dřeva, aniž by však prkna Terafest® trpěla neduhy, která jsou pro dřevo typické – hnilobou, tvorbou třísek nebo nutnosti pravidelné a náročné údržby.

Zvolený barevný odstín Teak jen podtrhuje decentní vzhled celé terasy a nechává vyniknout žluté fasádě hotelu a okolní zeleni. Grandhotel Praha v Tatranské Lomnici bude i nadále díky nové terase místem, které vyhledávají jak vyznavači aktivní dovolené, tak i odpočinku a luxusu.

29.06.2023 | PR
  • WPC – Woodplastic a.s.

    WPC – Woodplastic a. s. je český výrobce originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a polymeru. Společnost je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu disponuje nejpokrokovější technologií výroby kompozitních prken na světě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444