Horácká multifunkční aréna: Nový kulturní a sportovní komplex v Kraji Vysočina

Nastal klíčový milník v přípravě a řízení stavebních projektů pro Kraj Vysočina. Tímto významným krokem je výstavba Horácké multifunkční arény, která představuje pro tento kraj zásadní veřejnou stavební zakázku. „Horácká aréna se stane nejen podporou sportovních talentů, ale také kulturním a společenským centrem regionu“, upřesnila Mgr. Marcela Kolářová, mluvčí společnosti DELTA Group ČR. DELTA byla spolu s partnerem FETTERS management pověřena zodpovědností za projektový management a celkovou koordinaci této stavby.

Kolářová dále k projektu uvedla, že pro celý projekční tým je projekt arény tak trochu srdeční záležitostí: „Jsme sportovní fanoušci, DELTA navíc sídlí na Vysočině, o to větší máme radost, že můžeme podpořit tento dlouho očekávaný projekt naší technickou odborností a 46letými zkušenostmi v oblasti efektivního projektového řízení, promyšleného stavebního managementu a komplexní koordinací výstavby."

Celková koncepce Horácké multifunkční arény odráží současný kulturní význam sportu. Role sportu v životě občanů stále roste, a to nejen jako profesionální disciplína, ale i jako součást každodenního života. Tento projekt vytváří jedinečný multifunkční prostor, který kombinuje profesionální, amatérský a rekreační sport, a současně poskytuje dostatečné zázemí pro kulturní a společenské události.


Kromě sportovního výkonu má aréna také ambici sloužit celé veřejnosti, a to v rámci kulturních akcí, koncertů, výstav, veletrhů, přednášek a dalších událostí. Aréna nabídne kapacitu 7 450 stojících diváků pro koncerty, 5 750 sedících diváků pro hokejové zápasy a až 1 200 osob pro výstavy a veletrhy.


 

Aréna představuje největší jednorázový investiční projekt města Jihlava 

Tato aréna znamená největší jednorázovou investici města Jihlava s rozpočtem přibližně 1,9 miliardy korun. Demolice původních prostor začala v srpnu a bude dokončena nyní v průběhu listopadu. Dokončení výstavby nové arény je plánováno na září 2025. Tým odborníků pečlivě dohlíží na ochranu stromů a zachování historického kontextu místa.

Erik Štefanovič, jednatel DELTA Group ČR, projekt komentuje slovy: „Vnímám novou moderní multifunkční arénu jako příležitost pro zvýšení atraktivity města i samotného kraje a věřím, že podpoří rozvoj sportu, kultury i společenského života na Jihlavsku.“


Jiří Chyba, vedoucí projektových manažerů za společnost FETTERS management, v této fázi bouracích prací sdělil: „S radostí jsme zahájili stavební práce na Horácké aréně, ačkoli loučení s historickým stadionem bylo dojemné, těšíme se na nový multifunkční komplex, který nabídne rozmanité služby."

„Celý projekční tým je připraven na 2 roky intenzivní práce, která vyústí ve vytvoření architektonicky zajímavé a funkční stavby, jež například přinese Jihlavě i malou raritu v podobě atletické běžecké dráhy pro sportovce a veřejnost. Obyvatelé Jihlavy se mohou těšit na dokončení arény na podzim 2025,“
uvedla závěrem k projektu Mgr. Marcela Kolářová.
 

Činnosti DELTA Group a FETTERS management na projektu HMA Jihlava

  • Správce stavby/ Koordinace výstavby/Projektový management
  • Cenový konzultant/ Cost management
  • Technický dozor stavebníka
  • CDE prostředí Dalux-digitální platforma pro řízení kvality výstavby

Základní technické údaje a vizualizace o projektu naleznete ZDE.


Zdroj vizualizací: Magistrát města Jihlava
01.11.2023 | PR
  • DELTA Group ČR: Delta Projektconsult s.r.o.

    Se společností DELTA získáte partnera, který Vás bude osobně provázet celým stavebním projektem. DELTA tým má rozsáhlé know-how v oblasti architektury , projekce budov včetně BIM projektování, stavebního managementu – vedení realizace stavby, digitálních datových prostředí stavebních projektů a IT podpory. Díky tomu dokážeme do každého stavebního projektu vnést nové perspektivy a zároveň chráníme Vaši investici.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444