Vosí koule (cca 25 koulí)
| Světlá vrstva: 70 g mandlová mouka 20 g moučkový cukr 30 g povolené máslo 1-2 PL vaječný likér Tmavá vrstva 100 g mleté piškoty 120 g mleté vlašské ořechy 140 g cukr moučka 100 g povolené máslo 3 PL rum 2 PL kakao (volitelné - nemusíš ho tam dávat, pokud nechceš) + kakao na obalení |
Příprava světlé vrstvy: Ingredience dej do misky a stěrkou vypracuj hmotu, ze které jdou dělat kuličky. Pozor, dost se to lepí. Případně přidej mandlovou mouku. (Pokud se ti bude mota zdát příliš “řídká“, tak ji dej chvíli zatuhnout do lednice, a pak až z ní tvoř kuličky). Z hmoty udělej kuličky, strč je do mrazáku a udělej si tmavou vrstvu. Příprava tmavé vrstvy: Suroviny dej opět do misky a zpracuj hmotu, ze které jdou dělat kuličky. Tuto hmotu už nedávej do lednice, aby ti příliš neztuhla. |
Dokončení:
- Vytáhni si světlé kuličky z mrazáku.
- Z tmavé hmoty si udělej kuličku, tu splaskni na placku, vlož světlou kuličku a obal to jak knedlík.
- Volitelně obal v kakau.
- A máš hotovo!
- Uchovávej v chladu.
Nevíte, jak na to? Prohlédněte si videonávod.![]()
„Jmenuji se Jan Kaláb, ale více mě můžete znát pod názvem Honza peče. Pocházím z moravského města Prostějov a jsem studentem vysoké školy se zaměřením na ekonomii podniku. Pečení se věnuji aktivně od roku 2020 a je to mým velkým koníčkem a zálibou.