Hledáte náhradu za kotel s výkonem 6 - 10 kW?

Český výrobce domácích spotřebičů značky KVS MORAVIA – firma KVS EKODIVIZE a.s. vám nabízí řešení. Od ledna 2020 znovu uvádí na trh varný spotřebič s výměníkem Typ 9106 určený
k etážovému vytápění i vaření, který vyhovuje Nařízení komise EU 2015/1185  EKODESIGN lokálních topidel na tuhá paliva a bude možné ho provozovat i po roce 2022.

Tento spotřebič se nezařazuje do „emisních“ tříd, ale protože má zabudovaný vodní výměník a příkon vyšší než 10 kW, podléhá povinným pravidelným kontrolám ( aktuálně 1 x za 3 roky). Kontroly u svých zákazníků bude provádět výrobce nebo pověřená osoba odborně způsobilá.

Tato inovovaná varianta má větší spalovací komoru a je konstruována na topení dřevem a dřevěnými briketami s ručním přikládáním. Neobsahuje žádné složité elektronické prvky a jeho obsluha je jednoduchá. Spotřebič je menších rozměrů (š 330mm x h 600mm x v 850mm), proto bude vhodný do menších prostor. I vzhledem k jeho velikosti dosahuje slušného výkonu, který se pohybuje v rozmezí 6 – 10 kW (záleží na množství přikládaného paliva a intenzitě topení). Výrobek je opatřen varnou plotnou, která při provozu hřeje po celé ploše a je určená k vaření, případně ohřívání pokrmů. Teplovodní výměník je ze svařeného plechu a plášť smaltovaný. Ve spodní části je posuvný litinový rošt pro snadnější čištění topeniště. Přívod vzduchu se reguluje vzduchovou růžicí na dvířkách popelníku. Vývod na kouřovod má průměr 130 mm. 


Spotřebič bude vytápět prostor v němž je umístěn díky sálavému teplu plotnou, čelní stranou i boky (2-3 kW). Teplovodní výměník je schopen vytápět další místnosti pomocí radiátorů, případně ohřívat vodu v bojleru (5,5 – 7 kW). Při naložení maximálního možného množství paliva může ve spotřebiči za příznivých podmínek vydržet hoření 4 – 6 hodin. Varný spotřebič s výměníkem TYP 9106 je možné zapojovat do uzavřeného systému s expanzomatem nebo do otevřeného systému s expanzní nádrží. Instalaci spotřebiče s výměníkem smí provádět pouze osoba k tomu oprávněná, a musí být dodrženy všechny místní předpisy, včetně předpisů týkajících se národních a evropských norem. 
 
Podrobné informace najdete na produktovém webu www.kvs-moravia.cz.
10.02.2020 | PR
  • KVS EKODIVIZE a.s.

    Domácí spotřebiče na pevná paliva - sporáky, kamna a kotle vyrábíme v závodě ve Dvorcích, který má již více než stoletou historii a dnes patří společnosti KVS EKODIVIZE a.s. Tento sortiment vyrábíme v současné době v osmi typových řadách a dodáváme pod značkou KVS MORAVIA do velkoobchodních a maloobchodních sítí v celé České republice. Tyto spotřebiče pracují na principu spalování pevných paliv: dřeva a v současné době taky ekologického paliva - dřevěných briket. Všechny spotřebiče získaly certifikát, podle kterého splňují požadavky na EKODESIGN lokálních topidel na pevná paliva (2015/1185), který je v Česku povinný již od roku 2020, a bude je možné provozovat i po roce 2022.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444