Hledáte dveře, které působí moderně, čistě a luxusně?

I obyčejné PLNÉ dveře se v bezfalcovém provedení stanou designovým prvkem, FOTO: SEPOS, spol. s r.o.

I obyčejné PLNÉ dveře se v bezfalcovém provedení stanou designovým prvkem, FOTO: SEPOS, spol. s r.o.

Pokud dáváte přednost jednoduchému modernímu stylu, vaše požadavky splňují bezfalcové dveře. Že jsou finančně nákladné? Nenechte se zmást, bezfalcovému provedení sluší základní model dveří, PLNÉ hladké dveře, jejichž cena včetně příplatku za bezfalcové provedení začíná na 3 295 Kč (bez DPH). Přesvědčíte se, že právě tyto jednoduché dveře se v bezfalcovém provedení stanou nevšedním až luxusním prvkem vašeho interiéru.

V jedné linii se zárubní

Bezfalcové dveře zapadnou celou svou tloušťkou do speciálně konstruované zárubně. „Jedná se o řešení otočných dveří, kdy je celé křídlo dveří vsazeno do zárubně a je s ní v zavřeném stavu v jedné rovině. Součástí kompletu je bezfalcová zárubeň, která oproti okolní zdi vystupuje do prostoru o 16 mm,“ říká Lumír Kozubík, hlavní manažer firmy SEPOS, předního českého prodejce interiérových dveří a zárubní s celorepublikovou sítí vzorkových prodejen.

Výběr modelů i povrchových materiálů a dekorů není pro bezfalcové dveře oproti klasickému sortimentu polodrážkových dveří nijak zúžený, můžete tedy vybírat ze standardní široké nabídky. Přesto bytoví designéři radí dát přednost spíše jednoduchým modelům dveří a pozornost soustředit na dekory s výraznou kresbou nebo 3D strukturou. 3D struktura imituje strukturu dřeva jemným rýhováním a v kombinaci s nepravidelnou kresbou dřevních vláken a zemitými odstíny vytváří dojem skutečné dřeviny.  
EBC Plné bezfalcové dveře, FOTO: SEPOS, spol. s r.o.
 
Skryté závěsy (panty) – pohled při otevřených
dveřích, FOTO: SEPOS, spol. s r.o.
 

Skryté panty neruší jednolitý povrch 

Konstrukce bezfalcových dveří umožňuje skrýt závěsy (panty), které mnohdy narušují celkový dojem interiéru. Díky skrytým závěsům může plně vyniknout vzhled dveřního křídla, což se u dveří se standardními viditelnými závěsy málokdy podaří.

„Závěsy jsou instalované uvnitř hrany dveří a v zavřeném stavu nejsou viditelné. Jsou seřizovatelné až ve třech směrech, což umožňuje dokonalé seřízení dveří. Při správné instalaci skryté závěsy zajistí, že dveře hladce zapadnou do zárubně a vzniklá spára mezi dveřním křídlem a zárubní je minimální a především po celém obvodu souměrná,“ dodává Lumír Kozubík. 

Pozornost si zaslouží zárubeň

Náležitou pozornost věnujte i výběru bezfalcové zárubně. Zajímavou kombinaci tvoří bezfalcové dveře se zárubní na tupo.  
 
Detail zárubně Vertikal,
FOTO: SEPOS, spol. s r.o.
 
„V naší nabídce ji najdete pod označením Vertikal. Její vodorovný díl je ke svislým dílům napojen tzv. na tupo pod úhlem 90°,“ doplňuje L. Kozubík.

Díky spoji na tupo dochází k optickému vertikálnímu prodloužení zárubně, které je v bytovém designu velmi žádané. 

Dokonalé v každém detailu 

Vhodným doplňkem bezfalcového kompletu je magnetický zámek, díky kterému je manipulace s dveřmi velmi snadná a jejich chod tichý. Zámek funguje na principu magnetu. Díky magnetu střelka při dovírání dveří vyskočí ze zámku do protiplechu a dveře jsou zajištěny proti otevření. Při otevírání dveří - stiskem kliky zajede střelka do zámku a dveře je možné lehce otevřít. Právě pro dveře bez falcu je magnetický zámek přímo ideální také z hlediska estetického, hrana dveří i zárubně je v otevřeném stavu hladká.  
Bezfalcové dveře osazené magnetickým zámkem, FOTO: SEPOS, spol. s r.o.

 

Zaměření a montáž svěřte odborníkům

V případě zaměření dveří i následné montáže se obraťte na zkušenou firmu s profesionálními montážníky. U bezfalcových dveří je velmi důležité správné usazení křídla v zárubni tak, aby vzniklá spára byla souměrná, a vy se mohli těšit z dokonalého designového prvku.
03.04.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444