Grilovat lze zdravě i chutně

Grilovací sezona právě začíná. Pokud už váš starý gril v loňské sezoně dosloužil a uvažujete o jeho výměně, nastal pravý čas na jeho nákup. Existuje několik základních druhů grilů – plynové, elektrické a na dřevěné uhlí. Který si vybrat, aby grilování splnilo veškeré vaše očekávání?

Plynové a elektrické grily jsou sice jednoduché na obsluhu, ale mnozí se shodnou na tom, že grilovanému pokrmu nedají tu správnou chuť tak jako ty na dřevěné uhlí. U grilu na dřevěné uhlí zase vzniká problém, že se maso může snadno připálit a odkapáváním šťáv z masa a jiných potravin vzniká štiplavý zápach a karcinogenní látky. Je tu však ještě jedna možnost.

Šťávy nemusí kapat do rozpálených uhlíků

Právě kapání šťáv z masa a dalších grilovaných pokrmů je při grilování na dřevěném uhlí asi největším problémem. Když totiž šťávy kapou na rozpálené uhlíky, okamžitě podporují vznik plamene a pokrm snadno spálíme. Navíc spalováním směsi šťáv s olejem vznikají karcinogenní látky, které nám velmi škodí. Naštěstí ale existuje gril, u kterého šťávy nekapou přímo do uhlíků. Odkapávají například do vodní lázně. Jeden takový gril si nyní představíme. Pochází z dílny společnosti Limes Litomyšl s.r.o. a nese název zahradní gril VOGR.

VOGR je gril s vodní lázní

Vodní gril je rozšířeným označením, které sice zná široká veřejnost, ale představuje si grilování v páře. Jedná se o gril se zabudovanou vodní lázní pro odkapávání šťáv. Ty se tak nedostávají zpět do ohně a na pokrm. Gril je konstruován na suché, nejlépe listnaté dřevo. Díky skutečnému ohni vzniká v grilu žár, který se zchladí o nádobu s vodou, a horký vzduch nasycený vodní parou pokrmy nevysušuje. Naopak umožňuje lahodné a šťavnaté grilování všech druhů mas a dokonce i celých kuřat včetně zlaté kůrčičky. O ovoci a zelenině nemluvě.

Výška grilu je 84 cm. Grilovací rošt o průměru 39 cm je umístěn ve výšce 66 cm. Objednávat si můžete také Limes VOGR celý komplet, kde dostanete za zvýhodněnou cenu ještě druhý grilovací rošt a odkládací mřížky. Výška tohoto kompletu je 99 cm a rošt je usazen ve výšce 82 cm.
 
Detailní informace o vodním grilu najdete na www.limes.cz.
22.06.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444