Plynové a elektrické grily jsou sice jednoduché na obsluhu, ale mnozí se shodnou na tom, že grilovanému pokrmu nedají tu správnou chuť tak jako ty na dřevěné uhlí. U grilu na dřevěné uhlí zase vzniká problém, že se maso může snadno připálit a odkapáváním šťáv z masa a jiných potravin vzniká štiplavý zápach a karcinogenní látky. Je tu však ještě jedna možnost.
Šťávy nemusí kapat do rozpálených uhlíků
Právě kapání šťáv z masa a dalších grilovaných pokrmů je při grilování na dřevěném uhlí asi největším problémem. Když totiž šťávy kapou na rozpálené uhlíky, okamžitě podporují vznik plamene a pokrm snadno spálíme. Navíc spalováním směsi šťáv s olejem vznikají karcinogenní látky, které nám velmi škodí. Naštěstí ale existuje gril, u kterého šťávy nekapou přímo do uhlíků. Odkapávají například do vodní lázně. Jeden takový gril si nyní představíme. Pochází z dílny společnosti Limes Litomyšl s.r.o. a nese název zahradní gril VOGR.
VOGR je gril s vodní lázní
Výška grilu je 84 cm. Grilovací rošt o průměru 39 cm je umístěn ve výšce 66 cm. Objednávat si můžete také Limes VOGR celý komplet, kde dostanete za zvýhodněnou cenu ještě druhý grilovací rošt a odkládací mřížky. Výška tohoto kompletu je 99 cm a rošt je usazen ve výšce 82 cm.