Recept: Krevety na grilu
| Ingredience 2 PL olivového oleje 1 PL medu 2 PL sójové omáčky 2 stroužky česneku Chilli dle chuti 1 PL citronové šťávy |
Příprava Krevetky si napícháme na špejle a připravíme si marinádu. V misce smícháme olej, sójovou omáčku, med, nadrcený česnek, citronovou šťávu a nakrájenou chilli papričku. Krevetky si dáme na gril a grilujeme z každé strany 1 minutku, průběžně potíráme marinádou, kterou pak krevetky i polijeme na talíři těsně před podáváním. |
Recept: Hovězí pupík na grilu
| Ingredience 1 vyzrálý hovězí pupek 3 PL olivového oleje 2 PL medu 1 panák brandy a nebo koňaku 4 PL sójové omáčky Kikkoman 2 stroužky česneku pepř chilli dle chuti jarní cibulka 1 PL sezamu |
Příprava V misce si smícháme olej, med, brandy, sójovku, nadrcený česnek, opepříme, přidáme nakrájenou chilli papričku a promícháme. Pupek si nakrájíme přes vlákna na plátky 4-5 mm silné a dáme marinovat do připravené marinády minimálně na 20 minut, ale ideálně přes noc. Namarinovaný pupek grilujeme z obou stran na rozpáleném grilu maximálně 1 minutu z každé strany. Na talíři pak dozdobíme chilli papričkou, jarní cibulkou a posypeme sezamem. |
Foto: Pepa Nemrava
O autorovi receptů: Pepa Nemrava
Na svém instagramu představuje fanouškům nové recepty i kus každodenního života, pro vážné zájemce pořádá kurzy vaření.