Foukané izolace: dokonalé vykrytí jakéhokoliv prostoru

Foto: IP Izolace Polná

Foto: IP Izolace Polná

Zateplení pomocí technologie foukané izolace spojuje řadu výhod - technických, časových i finančních. Kromě zamezení nežádoucího úniku tepla zajišťuje foukaná izolace také zvýšení komfortu bydlení, jelikož brání přehřívání horních pater budov v letních měsících.

Foto: Izotrade

Foto: IP Izolace Polná

Na čem ušetříte?

Zhotovení foukané izolace je velmi rychlé, zateplení ploch v řádu 100 m zabere jen několik hodin. Technologie umožní dokonalé vykrytí izolovaného prostoru bez tepelných mostů. Je ideálním řešením mezistřešních prostor, kde je dosahováno vzhledem k výši investice prokazatelně nejvyššího efektu a nejrychlejší návratnosti investovaných prostředků.

Díky jednoduchosti a rychlosti technologie se izolovaný objekt nestává staveništěm. Realizace zateplení tak neomezí ani vaše aktivity ani vaše soukromí.
Foto: IP Izolace Polná

Foto: IP Izolace Polná

Pro jaké typy staveb je foukaná izolace vhodná?

Výhody technologie foukané izolace se uplatní jak u zateplování starších objektů, tak novostaveb. Lze ji efektivně aplikovat do dutin trámových stropů, na volnou plochu, a to i v obtížně přístupných objektech.

Při zateplování dutin trámových stropů se izolace fouká z půdního prostoru do dutiny mezi trámy. K aplikaci izolace stačí pouze montážní otvory, není třeba celoplošně odstraňovat horní záklop. Strop o ploše cca 100m je zateplen během 3 - 5 hodin. Pro zaizolování pultové střechy stačí jeden otvor ve střešním plášti nebo obvodové stěně. Izolace se aplikuje volně na samotný strop. Pultová střecha o ploše cca 100m bude touto technologií zateplena během 3 - 4 hodin.

Izolace vazníkové konstukce probíhá z půdních prostorů. Jelikož jsou vazníkové konstrukce většinou velmi členité a obtížně průchozné, uplatní se právě zde výhoda technologie foukání. Izolace se dostane do jakýchkoliv těžko přístupných prostorů a zajistí jejich 100% zateplení bez tepelných mostů. Časová náročnost zateplení stropu o ploše cca 100 m je 2 - 3 hodiny.
30.06.2010 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • LB Cemix, s.r.o.

    Společnost LB Cemix patří mezi přední výrobce stavebních hmot a je dodavatelem špičkových zateplovacích systémů Cemix THERM s evropskou kvalitou. Široký sortiment fasádních materiálů nabízí nepřeberné množství různých variant realizace fasády. Značka Cemix je známá nejen v České republice, ale i v rámci středoevropského trhu.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444