Fotoohlédnutí za Střechami (Praha)

V minulém týdnu  proběhl na výstavišti v Praze - Letňanech 14. ročník odborného veletrhu Střechy Praha spolu s osmým ročníkem specializované výstavy Solar Praha, které se tentokrát spojily s veletrhem dřevostaveb For Wood.

Toto spojení přilákalo širší návštěvnickou obec, pro niž byl připraven také doprovodný program a řada kvalitních a atraktivních expozic.



Denní světlo, které přichází střechou tam, kde chybí okna. Tato možnost si získala pozornost návštěvníků u nového stánku společnosti Lightway, výrobce tubusových světlovodů.


Nejen světlo, ale i teplo pro váš domov může procházet střechou. Společnost B64 přichází na trh se zajímavou nabídkou. Její hybridní fotovoltaické panely vyrábí elektřinu a zároveň zajišťují ohřev užitkové vody.


Příjemná a zajímavá byla návštěva stánku Fakulty lesnická a dřevařská České zemědělské univerzity, prohlížet si zde návštěvníci mohli řezy dřeva pod mikroskopem, k vidění byl např. model katru, ale také polohovatelné křeslo, které studenti navrhovli v programu AutoCad, které se ale bohužel ukázalo příliš nákladné pro sériovou výrobu. Pozornost přitahoval i řez více než 150 let starou borovicí s vyznačenými letokruhy - významnými daty spjatými s českou historií. Historie tohoto úcythodného stromu začínala v roce 1848, kdy byla zrušena robota a na habsburský trůn nastoupil František Josef I.


Nemalé pozornosti se těšila i expozice slovenské společnosti Cedar, která na ploše 8x9 metrů postavila přímo ve výstavní hale srub z obřích kmenů, které nebylo možné přehlédnout. Zájem si tento masivní stavební materiál zasloužil už proto, že se na tuto akci připravoval 3 roky. Lákavý dotek dřeva si mohli návštěvníci užít i uvnitř srubu, kde pro ně bylo připraveno příjemné posezení.


A ještě do třetice dřevo, v tomto případě hřálo na pohled v mrazivém vzduchu výstavního areálu. Společnost Monivet-Tajga zde předvedla ukázky stavby srubů. Tato firma zdůrazňuje aspekty zdravého bydlení v dřevostavbách a při navrhování srubů i jejich interiérů spolupracuje se specialistkou na Feng-šuej.


Veletrh Střechy zahrnuje vždy celý komplex produktů, které s touto oblastí souvisí. Ani letos  samozřejmě nechyběla také bohatá nabídka střešních krytin a materiálů všech významných výrobců - své výrobky představovali firmy jako Lindab, KM Beta, Tondach, Dektrade, Stavinvest a mnohé další.

14.02.2012
  • Střechy Praha - veletrh pro stavbu a renovaci střech

    Největší středoevropský veletrh pro stavbu a renovace střech STŘECHY PRAHA probíhá souběžně s veletrhem úspor energií a obnovitelných zdrojů energie SOLAR PRAHA a veletrhem ŘEMESLO PRAHA. Místem konání je PVA EXPO PRAHA Letňany.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444