Flexibilní obklady: Řešení pro fasádu

Flexibilní obklady nabízí široké využití v interiéru i exteriéru, při stavbě nebo rekonstrukci domu. Jejich jedinečnou vlastností je, jak už název napovídá, flexibilita. Můžete je ohýbat, stříhat a nalepit je dokáže opravdu každý.

Možná vás napadne, jak takový ohebný materiál bude odolný? Flexibilní obklady můžete opravdu tvarovat podle libosti, ale jen do té chvíle, než je nalepíte na povrch. V tom okamžiku totiž ztvrdnou, zkamení. Jsou odolné proti mrazu i teplu a i když za ně zateče voda, neodlepí se.
 

Jsou flexi obklady podobné marmolitu?

Flexibilní obklady si nepleťte s marmolitem. Marmolit se natahujete zednickou stěrkou, flexibilní obklady se lepí jednotlivě. U flexi obkladů se tak nemusíte po zimě obávat popraskané struktury omítky, odolávají mrazům a zachovávají si svou tvarovou i barevnou stálost. Kamenné flexibilní obklady jsou vyrobeny z drceného mramoru a přírodního křemičitého písku. Přírodní materiály zaručují paropropustnost, kterou postrádáme u klasických obkladů.
 
Flexibilní obklady si oblibu získávají pro své možnosti snadné údržby. Obklady jsou opatřeny ochrannou folii proti zašpinění při lepení, navíc jsou omyvatelné. Zaprášenou fasádu domu nebo sokly stačí ostříkat vysokotlakým čističem. 

Flexi obklady kromě své estetické funkce plní i funkci ochrannou. Toto systémové řešení fasád, soklů, zídek, plotů a zdí je ideální ve všech povětrnostních podmínkách. Po obkladech můžete nechat pnout dekorační rostliny, a přitom bude obklad díky své paropropustnosti stále dýchat. U fasády domu se nemusíte obávat ani nežádoucím oděrům, popř. propíchnutí. 
 
 

Vzhled 

Flexibilní obklady jsou vyrobeny v tloušťce 2 - 4 mm v pravidelných rozměrech. Vybírat můžete z 35 dekorů a 9 tvarů. Mezi ty nejprodávanější patří ozdobné cihly, staré cihly, štípaný a lámaný kámen, mini kámen, skála, haklík a další možné tvary. Váha obkladu je 4,5 kg na 1 m2 bez lepidla. 
 
 

Nalep si sám

Pokládku klasických obkladů bychom vždy měli svěřit odborníkům. Laicky provedený obklad se může počase začít odlepovat od povrchu nebo praskat. Flexibilní obklad však zvládne nalepit každý kutil. Požadovaného tvaru dosáhnete velmi snadno klasickými nůžkami a díky jejich flexibilitě je můžete nalepit na plochy tvarované, zaoblené, kulaté i hranaté např. rohy.  Aplikace je snadná a výsledek vždy zaručený.
 
Jedinou společnotsí v České republice, která flexibilní obklady nabízí, je ASSEMBLY UNIT s.r.o. Navštivte vzorkové prodejny v Ostravě - Vítkovicích nebo v Jihlavě.

Na výhody flexibilních obkladů jsme se zeptali ředitele firmy ASSEMBLY UNIT, pana Pavla Schöna.


18.03.2016 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444