Filmové ceny od Mosera

Sklárna Moser je několikaletým dodavatelem hlavních cen pro MFF v Karlových Varech. Také pro letošní ročník vyrobila "Křišťálové glóby", které se udělují vítězným snímkům Mezinárodní soutěže celovečerních hraných filmů.

Významným osobnostem, které se nesmazatelně zapsaly do vývoje světového filmu bude udělena zlatá soška totožná s hlavní cenou, Cena za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii (letos ji obdrží Miroslav Ondříček a Harvey Keitel). Festivalové trofeje ve stříbrném provedení se budou jako každoročně udělovat za nejlepší ženský a mužský herecký výkon, za režii a jako Zvláštní cena poroty.
O něco menší "Dívka s křišťálovou koulí" připadne vítězům dokumentární soutěže, v níž se hodnotí filmy ve dvou kategoriích (film do 30 minut a film nad 30 minut). Porota může udělit také Zvláštní uznání. Pro tuto variantu ocenění vyrábí sklárna křišťálové oplatky, na nichž jsou vyryta jména oceněných tvůrců. Rytinu provádí rytec Studia Moser Marian Staněk v závěru festivalu, kdy už jsou známa jména osobností, které cenu obdrží.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Další soutěžní sekce, pro kterou MOSER, a.s. dodává trofej, nese název Na východ od Západu. Film vybraný speciální porotou v této sekci získá ocenění Philip Morris Film Award.
Autorem podoby hlavní festivalové ceny je tým fotografa Tono Stana ve složení Tono Stano, Aleš Najbrt a bratři Šimon a Michal Cabanové. Sochařské práce provedli Miloš Vacek a Michal Krejzlík. Modelem stála Ema Černáková, druhá vicemiss České republiky pro rok 2001. Společnost MOSER, a.s., vyrábí ceny ve spolupráci se sochařským ateliérem Miloše Vacka, který zhotovuje bronzové sochy. Druhá část - křišťálová koule - vzniká v rukách sklářských mistrů z dílny Františka Čechury (na fotografii). Ceny ve sklárně brousí a kompletuje Jiří Khas.
V letošním roce dodala Sklárna Moser pořadatelům MFF Karlovy Vary celkem 5 velkých zlatých cen ("Křišťálový glóbus"), 7 velkých stříbrných cen a 2 malé zlaté "Dívky s křišťálovým glóbem" 5 oplatek "Special Jury Mentions" a speci8ln9 "Philip Morris Film Award".
07.07.2004 | Tisková zpráva

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444