FOR ARCH 2005 zahajuje

Bytový dům ve Špindlerově Mlýně - jedna z nominovaných Staveb roku 2005

Bytový dům ve Špindlerově Mlýně - jedna z nominovaných Staveb roku 2005

Do svého 16. ročníku vstoupí mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH Praha už zítřejším dnem. Návštěvníkům představí širokou nabídku novinek v oblasti stavebních materiálů a příslušenství pro stavbu. Ve svých doprovodných programech pravidelně sleduje nejnovější trendy v oboru a přispívá k diskuzi na řadu aktuálních odborných témat.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Jeden z 12 nominovaných výrobků v soutěži Grand Prix: dvousložkový komínový systém Schiedel Absolut.

Nejlepší stavební novinky na českém trhu poměří své kvality ve veletržní  soutěži GRAND PRIX. Letos se jí zúčastní rekordních 33 nových výrobků. Vítězné exponáty budou známy po prvním veletržním dnu a návštěvníci  je snadno rozpoznají podle plaket s označením GRAND PRIX. Porota soutěže v první den veletrhu ocení také architektonicky nejzdařilejší expozice plaketou TOP ARCH. Cena TOP ARCH oceňuje nejen o estetické ztvárnění, ale především dispoziční řešení, nápad a invenci při vytváření expozice. V neposlední řadě porota hodnotí i přístup obchodníků a hostesek k zákazníkům.

K pravidelným akcím patří také soutěž učňů SUSO

Bytový dům ve Špindlerově Mlýně - jedna z nominovaných Staveb roku 2005

Doprovodné programy

Stěžejními tématy letošního ročníku mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH Praha 2005 jsou nízkoenergetické stavění a dopravní stavby. Oběma tématům se důkladně věnují doprovodné programy veletrhu, které zahrnují množství odborných konferencí a seminářů. Nejvýznamnější z nich jsou konference s mezinárodní účastí s názvem Energetická náročnost staveb nebo tradiční cyklus SII – Salón inovací a investic, který přináší prezentaci „Výstupy vědy a výzkumu do praxe v oboru stavebnictví“.

Důkazem kvality FOR ARCHu je nepochybně také odborná příprava, díky níž veletrh vždy sleduje nejnovější trendy v oboru stavebnictví. V letošním roce se na FOR ARCHu setkávají evropští stavební inženýři, odborníci povedou diskuzi  nad aktuálními tématy nového Stavebního zákona, nového zákona o Zadávání veřejných zakázek a nového Koncesního zákona. Nově bude rovněž zařazena konference spojená s výstavou nazvanou Inteligentní budovy a telekomunikace - IBT. Této specializované výstavě je vyhrazen sektor A v hale 5. Její součástí je odborná konference a workshop v Budově řízení letového provozu v Jenči (IATCC). Tato akce nabízí jedinečnou možnost  prohlídky vysoce inteligentní budovy s odborným výkladem.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

K odborným publikacím ucházejícím se o Zlatou pečeť patří kniha Stavební hmoty vydaná nakladatelstvím Jaga Group.

Nedílnou součást doprovodných programů veletrhu FOR ARCH tvoří řada odborných i zábavných soutěží. Nejprestižnější jsou nepochybně celostátní soutěže STAVBA ROKU, kam se letos přihlásilo celkem 48 staveb, a DOPRAVNÍ STAVBA ROKU. Mezi zábavné soutěže patří tradičně soutěž kresleného humoru Fór pro FOR, letos na téma Na střeše a pod střechou.


Soutěž ZLATÁ PEČEŤ o nejlepší a nejprodávanější odbornou publikaci z oblasti urbanismu, architektury, stavitelství, bydlení a interiéru se letos uskuteční už po šesté. Jejím posláním je především prezentace knižních novinek daného oboru zájemcům z řad návštěvníků veletrhu FOR ARCH. Ti si mohou od začátku veletrhu všechny publikace přihlášené do soutěže prohlédnout v prostorách knihkupectví ve Vstupní hale I PVA Letňany. V nabídce bude tradičně reprezentativní množství kvalitních knih od většiny domácích vydavatelů i stále více vyhledávané překlady zahraničních novinek.

19.09.2005 | tz
  • ABF, a.s.

    Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory veletrhů v České republice. Ve své hlavní oblasti podnikání, kterou je pořádání téměř čtyř desítek veletrhů ročně, zaujímá ABF, a.s. 1. místo v Praze a 2. místo v České republice. 


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444