Existují neviditelná revizní dvířka?

Náš redakční skřítek Bydlínek na nějakou dobu docela zmizel. Ukázalo se, že se pustil do rekonstrukce koupelny, které věnoval značné úsilí. Přál si, aby ta nová byla jedinečná, moderní a elegantní. Všechno se mu dařilo, obával se jen, že nakonec všechno poněkud pokazí nezbytná revizní dvířka. Strašily ho informace jeho kamarádů, kteří se hned při projektování REVIZNÍMI DVÍŘKY nezabývali.



Revizní dvířka v domácnostech slouží k zakrytí technologických instalací, ventilů a odpočtových měřidel, ke kterým musí být zároveň zachován snadný přístup. Revizní dvířka nejčastěji nalezneme v koupelnách nebo na WC.  Bohužel bývají mnohdy velmi výrazná, někdy i nevzhledná, takže narušují stěnu s krásnými obklady a kazí vzhled celého prostoru.

Ani Bydlínek proto nevěřil, že by se s designem dvířek dalo něco dělat. A tak se s ním společnost ZAVRZ vsadila, že o jejich dvířkách vůbec nebude vědět. Bydlínek svolil, nechal si je nainstalovat a skutečně je v dokončené koupelně nemohl objevit. Po dlouhém hledání dvířek přiznal, že jsou prakticky neviditelná. Jeho koupelna je ukrývá ve sprchovém koutě a vstup do revizního otvoru je téměř neviditelně zakryt pod obkladem voděodolnými dvířky.

Bydlínek se pak postupně dověděl, že existuje i verze do omítky, která rovněž splývá s okolní stěnou. A stejně nenápadná může být i varianta dvířek s požární odolností.
 
 
Kromě zmíněné nenápadnosti (nelze spatřit ani spáru u hrany) patří mezi přednosti patentovaných dvířek ZAVRZ možnost uzpůsobit rozměr dvířek okolnímu obkladu. Dalšími bezkonkurenčními výhodami jsou velká odolnost masivního pantu, možnost umístění až do výšky 185 centimetrů a v neposlední řadě snadná montáž. Výsledná manipulace s dvířky je navíc maximálně bezpečná a pohodlná, což umožňuje patentovými právy chráněná speciální konstrukce dvojitého pantu, který dvířka nejdříve vysune a teprve poté otevře.

Pokud vás, stejně jako Bydlínka, zaujal tento unikátní výrobek, navštivte web www.reviznidvirka.com, kde si nakonfigurujete dvířka podle vlastních potřeb, systém vám rovnou vypočítá cenu a vy si je můžete následně objednat. Případně zde najdete také seznam prodejců dvířek.
25.04.2019 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444