Urban jungle aneb Bydlet jako v džungli

Urban jungle - styl, který hýbe světem interiérového designu. Obrací se zpět k přírodě, klade důraz na pokojové zelené rostliny a jejich pěstování.

Džungle - místo bez pravidel

Pro urban jungle neplatí žádná omezení - žádná rostlina není více či méně vhodná. Kombinujte vzrostlé fíkusy, juky a dracény se zakrslými kaktusy a sukulenty. Rostliny umisťujte do každého pokoje, do každého koutu, na zem, polici, parapet, klidně je zavěste ze stropu - opravdová džungle nemá pravidla.
 

Proč je důležité mít v interiéru rostliny? 

Rostliny produkují kyslík, čistí a zvlhčují vzduch a také snižují hladinu stresu. Jsou naším spojením s přírodou, což obzvlášť oceníme, pokud to do ní máme daleko. Navíc se zeleň hodí do každého interiéru. 

 

Jaké rostliny jsou v současnosti v módě? 

Neutuchající popularitě se těší monstera, která má zajímavé listy a velmi rychle dosahuje velkých rozměrů. Aktuálním trendem jsou rostliny se vzorovanými listy, jako je např. kalatea. V módě jsou také tzv. air plants – tedy rostlinky, které nepotřebují květináče, nebo marimo (řasokoule zelená) – chlupaté kulovité řasy žijící ve vodě.
 

bydlinekVěděli jste, že...
Věděli jste, že si pokojové rostliny můžete vyměňovat s ostatními nadšenci? Máte několik odnoží draceny a nevíte, co s nimi? Toužíte po monsteře, ale nechcete ji kupovat v hobby marketu? Vyhledejte na Facebooku skupiny pod názvy Green SWAP a vesele vyměňujte. 

 

Pokojovkám sluší macramé

Rostliny vypadají pěkně v pletených nebo drhaných obalech na květináče (macramé) zavěšených na garnýži. Rozměry květináče musí odpovídat velikosti rostliny, stejně jako je dobré sladit jejich vzhled. Například kaktusy nejlépe vyniknou ve vzorovaných květináčích a vícebarevné rostliny budou skvěle vypadat v jednobarevných verzích.

 

Džungle v městské verzi

Stylu urban jungle se přiblížíte také vhodně zvolenými interiérovými doplňky. Na co se soutředit? Samozřejmě na zelenou barvu a botanické motivy, nebojte se ani zvířecích prvků.

Tygří svícny, šperkovnice s motivem zebry a figurky ve tvaru opic mají jedno společné - všechny jsou elegantní! Všudypřítomná zlatá se perfektně hodí k květinovým vzorům a všem odstínům zelené.

Urban jungle styl můžete snadno vnést i do ložnice pomocí vhodně zvolených interiérových doplňků. Zaměřte se na povlečení, které bude odrážet botanickou atmosféru. Zkuste květinové povlečení s jemnými a svěžími motivy rostlin, které připomínají bujnou džungli. Pro zvýraznění tématu lze také zvolit zelené povlečení, které přinese do místnosti pocit přírodního klidu a harmonie. A pokud si chcete dopřát ještě větší dobrodružství, nezapomeňte na povlečení s exotickými palmami, které vás hned přenesou do prostředí tajemné džungle přímo u vás doma.



Zdroj: Westwing
20.06.2022 | Jana Koenigová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444