Ingredience 300g dýně 200g sýru tofu 5 rajčat 100g cukety 1 cibule 1 paprika 100g póru 1 lžička kari koření 1 lžíčka šafránu 1 lžíce petrželky 3 stroužky česneku sůl olej |
Příprava Cibuli nakrájejte na větší kostičky, česnek na tenké plátky. Smažte na oleji, až cibulka zrůžoví. Přidejte tence nakrájenou papriku a kolečka póru. Opět chvilku osmažte na oleji. Dýni a cuketu oloupejte, vykrojte semeník a nakrájejte na kostičky. Orestujte spolu spolu s předešlou zeleninou, kari kořením a šafránem asi 2 minutky, přikryjte pokličkou a duste až do změknutí. Jakmile je dýně a cuketa měkká, přidejte na kostičky nakrájený sýr tofu (výborná je bylinková varianta) a na osminky nakrájená rajčata. Jen lehce prohřejte a moc nemíchejte, aby se měsíčky rajčat nerozpadly. Dle chuti přidáme sůl a čerstvou petrželku. Já podávám zásadně s pohankou. |
Dýňová variace s tofu
„Také se vám na zahradě urodily dýně a prvotní nadšení vystřídal pocit, že nevíte, co z ní uvařit. Máte už kompot, džem i dýňový koláč, z polévky se vám dělají mžitky? Je čas zkusit dýni trochu jinak!" tak svůj recept uvádí čtenářka Dana.