Dýňová variace s tofu

„Také se vám na zahradě urodily dýně a prvotní nadšení vystřídal pocit, že nevíte, co z ní uvařit. Máte už kompot, džem i dýňový koláč, z polévky se vám dělají mžitky? Je čas zkusit dýni trochu jinak!" tak svůj recept uvádí čtenářka Dana.

Ingredience
300g dýně
200g sýru tofu
5 rajčat
100g cukety
1 cibule
1 paprika
100g póru
1 lžička kari koření
1 lžíčka šafránu
1 lžíce petrželky
3 stroužky česneku
sůl
olej
Příprava
Cibuli nakrájejte na větší kostičky, česnek na tenké plátky. Smažte na oleji, až cibulka zrůžoví. Přidejte tence nakrájenou papriku a kolečka póru. Opět chvilku osmažte na oleji. Dýni a cuketu oloupejte, vykrojte semeník a nakrájejte na kostičky. Orestujte spolu spolu s předešlou zeleninou, kari kořením a šafránem asi 2 minutky, přikryjte pokličkou a duste až do změknutí. Jakmile je dýně a cuketa měkká, přidejte na kostičky nakrájený sýr tofu (výborná je bylinková varianta) a na osminky nakrájená rajčata. Jen lehce prohřejte a moc nemíchejte, aby se měsíčky rajčat nerozpadly. Dle chuti přidáme sůl a čerstvou petrželku. Já podávám zásadně s pohankou.







 

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444