Dýchat čistý vzduch můžete i doma

Pobyt na čerstvém vzduchu nedoporučují lékaři bezdůvodně, problém ale je, že stále více lidí žije ve městech, kde čerstvé povětří rozhodně nemáme právě po ruce. Zaneřáděné ovzduší, kterému jsme po většinu roku vystaveni, se projevuje na naší celkové kondici a odolnosti, na psychice a dává o sobě vědět také stále narůstajícím počtem alergií a astmatických onemocnění.

Že je naším nepřítelem smog si není potřeba zdůrazňovat, mnohdy si ale neuvědomujeme, kolik škodlivých látek nás ohrožuje přímo v našich domovech, zejména v substanci, které říkáme domácí prach. Ke vzniku prachových částic přispívají svými výkaly domácí roztoči, kterým se daří zejména na povrchu čalouněného nábytku, na přikrývkách nebo na kobercích a kteří u řady lidí vyvolávají alergie. Klima uvnitř budov ale poškozují také další nečistoty jako jsou výpary z umělohmotného nábytku, chemických osvěžovačů vzduchu, spóry plísní a všudypřítomné viry a bakterie.

Navíc prakticky všechny předměty, které nás obklopují a bez nichž si mnohdy nedovedeme praktický život představit, ať už jsou to různá umělá vlákna, vysílače, televize, monitory nebo zářivky, laserové tiskárny apod., produkují kladné ionty, které jsou rovněž zdraví škodlivé. Je to právě převaha kladných iontů v našem prostředí, co přispívá k nárůstu civilizačních chorob, alergií, depresí a řady dalších potíží. 

Pouhým vyvětráním si zejména v městském prostředí pomůžeme jen částečně, někdy vůbec a někdy můžeme vnitřní ovzduší ještě zhoršit. Účinnou pomoc má smysl hledat u kvalitních čističek vzduchu s ionizátorem, které vzduch nejen vyčistí, ale produkcí záporných iontů také přiblíží kvalitě iontově vyrovnaného vzduchu v přírodě. Mohou tak výrazně zmírnit nejen alergie a respirační potíže, ale i problémy s krevním tlakem, bolesti hlavy, nervozitu a únavu.
Ionic-CARE Triton X6

Praktickým a velmi účinným zařízením je čistička Ionic-CARE Triton X6. Nečistoty zachycuje na omyvatelném elektrostatickém filtru, takže vás nestojí žádné dodatečné náklady a nemusíte si dělat starost s dokupováním nových filtrů. Tato čistička se také velmi snadno udržuje - filtr stačí otřít vlhkým hadříkem nebo omýt pod tekoucí vodou. Jde přitom o zařízení s velmi nízkou spotřebou – maximálně 15W, což při celodenním provozu představuje cca 1,60,- Kč.

Další výhodou je naprosto bezhlučný provoz, tuto čističku si tak můžete bez obav, že budete rušeni, postavit do ložnice nebo do dětského pokoje.

Zásadní význam má ale fakt, že jde o čističku kombinovanou s ionizátorem, který dodává do ovzduší tolik potřebné záporné ionty.

Čistička Ionic-CARE Triton X6 se vyrábí ve 3 barevných variantách – v černé a stříbrné, k nimž jako novinka přibyla perleťově bílá. Je vhodná do bytů, domů, kanceláří, lékařských ordinací, mateřských škol, nebo dětských center a dalších zařízení. Jedno takové zařízení vyčistí až 75 m2 podlahové plochy při standardní výšce stropu.
bydlinekPokud při objednávce čističky na adrese www. ionic-care.cz zadáte speciální kód LY2, můžete si jako poděkování vybrat jeden ze dvou velmi praktických dárků zcela zdarma. A navíc, u objednávek uskutečněných do konce měsíce března 2013 neplatíte poštovné.
05.03.2013 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444