Dům s červenou podlahou

Při výběru nové podlahy se často rozhodujeme, jaký druh materiálu bude nejvhodnější. Až si vybereme mezi dlažbou, vinylem nebo třeba dřevem, přichází na řadu volba dekoru a barvy. Dub, nebo buk? Světlejší, nebo tmavší odstín? Přesvědčíme vás, že se ve výběru barvy můžete odvázat a že dokonce i červená podlaha může dobře vypadat.

Zveme vás na návštěvu do domu na pobřeží v Holandsku. Jeho majitelé jej zařídili s láskou k věcem, které mají příběh, s fantazií a odvahou především.

Dům patří designérce Sanne a architektovi Timovi. Dům sice vyžadoval nákladnou rekonstrukci, ale vzhledem k jeho atraktivní lokalitě blízko moře se přece jen rozhodli využít jeho obrovského potenciálu. Dům vybavili především vintage nábytkem a starým, možná již nepotřebným věcem vtiskli zcela novou tvář. 

Choďte na blešáky, sledujte aukce

Proces rekonstrukce se vyvíjel postupně, jeden návrh vedl ke druhému. Kde to bylo možné, Sanne a Tim se snažili recyklovat staré stavební prvky a materiály. Díky tomu například získali posuvné dveře, které oddělují kuchyni od jídelní části. Knihovnu vytvořili z nevyužitých schodišťových povrchů a obyčejných bílých konzol. Najít oblíbenou knihu jim pak pomůže starý žebřík, který se v interiérech objevuje stále častěji. 

bydlinek

Jak žebřík zapojit do interiéru čtěte v článku:
Pověste to na žebřík


Sanne a Tim svůj dům vybavili věcmi, které postupně sbírali a nakupovali ve vintage obchodech a nebo na trzích po celé roky. Na jednom místě tak shromáždili směsici různých stylů, které přispěly k rozmanitému vzhledu. Jedinečnost domu dodávají vysoké stropy a příznané trámoví opatřené patinou. Majitelům se podařilo svázat staré i nové do harmonického celku.

Když milujete červenou 

Podlahu většinou vybíráme co nejvíce univerzální, abychom k ní mohli ladit zbytek místnosti, zdi, sedačku nebo doplňky, u kterých se více odvážeme. Co to však obrátit? Co se odvázat u podlahy a u zbytku být střídmější? Funguje to. 

Nejvýraznějšího akcentu interiér získal díky červené podlaze. Pro barvu se jeho majitelé rozhodli, protože se jim zkrátka líbí a jak přiznávají, odvahy jim paradoxně dodávaly pochybnosti od známých.

Líbí se vám červená podlaha? Troufli jste si také na něco podobně odvážného? Napište nám na blog@bydleni.cz.

Photography: Jansje Klazinga | Styling: Holly Marder | Original source: Avenue Lifestyle
14.08.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444