Byt, který můžete změnit jedním tahem

Architekti ze španělského studia PKMN představili koncept bydlení, který nemá obdoby. Jedná se o multifunkční prostor, který lze přizpůsobovat podle aktuálních potřeb. Na několika málo metrech čtverečních tak vzniká byt, který splní veškeré požadavky na bydlení mladé a aktivní designérky Yolandy.

Prostor, který odráží jeho majitele

Yolanda, designérka žijící v Madridu, zdědila jednopodlažní dům po své babičce. Protože sama se zajímá o design a netradiční, inovativní řešení, obrátila se na architekty, kteří by jí pomohli najít cestu, jak bydlení vtisknout osobitou tvář. Byt musí být především funkční, jednoduchý a schopný okamžitě reagovat na majitelčiny nápady a požadavky. Ze spolupráce tak vznikl multifunkční prostor, který lze obměňovat jedním tahem.

Dům v domě

Flexibilní systém s integrovanými prvky je sestaven ze zavěšených, mobilních a přestavitelných kontejnerů, které lze přemisťovat, vyklápět nebo zasouvat. Zahrnuje základní místnosti a zóny se svými konkrétními funkcemi. Yolanda tak může kdykoliv transformovat prostor na klidovou část s lůžkem, pracovní část s kanceláří, obývací pokoj s knihovnou, šatnu, koupelnu nebo kuchyni. 

Že vám tento pohyb něco připomíná? Ano, dřevěné panely opravdu vypadají a slouží stejně prakticky a efektivně jako kulisy na jevišti. Scénu lze změnit jedním tahem rukou a kdykoliv. Je to snadné jako mávnutí kouzelným proutkem.

Multifunkční systém se skládá z hlavních 3 mobilních dřevotřískových částí, které umožňují libovolně přemisťovat a vytvářet místnosti v bytu. Dispozice bytu a jeho funkce můžete měnit během celého dne. Potřebujete pracovat? Skryjte kuchyňskou část. Budete mít důležitou pracovní schůzku? Vytvořte adekvátní prostředí. Chcete spát? Vyklopte postel a za pomoci pojízdného panelu si udělejte tolik potřebné soukromí. 

Multifunkčí prostor je zároveň do detailu promyšlený úložný systém. S žádným místem se neplýtvalo, na žádný se nezapomnělo. Systém využívá každé skuliny, každého zákoutí, do kterého schoval vše potřebné.

Přesvědčte se o variabilitě prostoru ve videu: 



Zdroj: PKMNFotografie: Javier de Paz GarcíaVideo: PKMN [pacman] + Daniel Meré
07.01.2016 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444