Dřevostavba od RD Rýmařov: Rychlá výstavba i příznivá cena

„Hlavní parametrem byla u nás cena, ale samozřejmě dům musel být prostorný, mít dostatek úložných prostor a líbit se nám,” vyjmenovává požadavky na nové bydlení pan Martin Jurčíček, který si za dodavatele dřevostavby vybral RD Rýmařov.

Pan Jurčíček si pro svou čtyřčlennou rodinu vybral dřevostavbu - rodinný dům KUBIS 631, který patří mezi nejprodávanější domy společnosti RD Rýmařov.

Mladá rodina se rozhodla pro stavbu rodiného domu na klíč, která má několik nesporných výhod. Budoucí majitele nezatíží žádnými starostmi a zhruba do jednoho měsíce je připraven k nastěhování.

„Dům na klíč byl pro nás v mnoha ohledech opravdu zásadní a to nejen z hlediska financování, ale také právě kvůli volnému času, který chceme trávit s rodinou a ne na stavbě. Od začátku jsme věděli, že chceme mít postaveno rychle a tak, abychom se mohli co nejdřív nastěhovat,“ doplňuje majitel nového domu.

Rodina se do dřevostavby mohla nastěhovat za 3 týdny od začátku montáže. „Kdybychom neměli malé děti, tak bychom se mohli stěhovat za 2 týdny, ale čekali jsme na kuchyň, kterou jsme si nechali dělat v jiném kuchyňském studiu. S časem jsme naprosto spokojeni, předání klíčů proběhlo 14 dnů od zahájení, což je naprosto neuvěřitelné.“

Volba na dřevostavbu KUBIS 631 padla z několika důvodů:

  • rychlost výstavby
  • příznivá cena 
  • možnost upravit si vnitřní dispozice domu
 
KUBIS 631 je moderní rodinný dům o dispozicích 4 + kk s možností jednoduchého rozšíření na 5 + kk, nebo o plnohodnotnou garáž. Rodina Jurčíčkových požadovala v patře dva dětské pokoje, proto se přistoupilo na zvětšení celého domu o jeden modul, aby pokojíčky měly alespoň 10 m2. K dalším úpravám dispozici domu patřilo uzavření prostoru pro schody, kdy tak rodina získala další technickou místnost. 
 

„Nejzásadnější však byla změna přízemí, kde jsme zrušili spodní pokoj, umístili do něj kuchyň a tímto zvětšili obývací prostor. Všechny změny jsme konzultovali s firmou, nic nebylo problém a vše se v pořádku zaneslo do projektu rodinného domu,“ popisuje změny pan Jurčíček.

Vytápění dřevostavby 

Vytápění dřevostavby je řešeno podlahovým vytápěním a krbem v přízemí, v patrech pak přímotopy. Krb vyhřeje celý dům, takže přímotopy se v horním patře zapínají jen zřídka. 

„Vodu ohříváme v boileru a na čtyřčlennou rodinu jsme zatím nezaznamenali žádný problém. Tento způsob vytápění mohu jedině doporučit. Podlahové topení v přízemí, kde jsou děti nejčastěji, je opravdu příjemné,” dodává majitel.
03.05.2017 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444