Dřevěné podlahy – krása i účelnost

Dřevěné plovoucí podlahy PARLA FLOOR vyráběné ve Finsku představují správnou volbu pro zákazníky, kteří při zařizování svého domova dávají přednost přírodním materiálům v kvalitním provedení. Podlahy PARLA FLOOR, vyznačující se výbornými fyzikálními a užitnými vlastnostmi, jsou určeny převážně pro realizace v obytných prostorách. Některá speciální provedení (heavy duty) jsou však vhodné i do reprezentativních komerčních objektů.

Výběr vzorů a dřevin

Třívrstvé podlahy PARLA FLOOR jsou k dispozici buď v širším 3-lamelovém nebo užším 1-lamelovém „prkenném“ provedení. Nabídka dřevin zahrnuje javor, břízu, buk, dub, jasan, třešeň, ořech, merbau aj. a to v různých stupních třídění (exquisite, natur, rustikál atd.). Zákazníci hledající netradiční design mohou zvolit například provední Ship-Deck, připomínající lodní palubu.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Konstrukce

Plovoucí podlahy jsou konstruovány jako třívrstvé: nášlapná 3,5-mm vrstva z výběrové dřeviny, střední příčná vrstva z měkké dřeviny a spodní protitahová vrstva rovněž z měkké dřeviny. Tato konstrukce zajišťuje stabilitu celého podlahového dílce. Dílce jsou spojovány v plochu pomocí zámkového spoje ParlaFix (click-system) na podélné i příčné straně.

Všechny vrstvy jsou lepeny vysoce kvalitním lepidlem Kiilto Kestopress 3750, speciálně vyvinutému pro lepení vícevrstvých podlah, které splňuje nejpřísnější technické a zdravotní požadavky.

Povrchová úprava


Podlahové dílce PARLA FLOOR jsou povrchově ošetřeny 6 vrstvami švédského UV laku Becker Acroma, který zajišťuje jejich dlouhou životnost a odolnost proti opotřebení. Navíc má tato povrchová úprava antimikrobiální vlastnosti.
10.08.2009 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444