Dřevěná eurookna

Tradiční materiál - moderní technologie

Ať už přemýšlíte, jaká okna by nejlépe slušela vašemu novému domu nebo jen uvažujete o výměně starých oken za nová, máte dnes možnost vybírat z nejrůznějších možností. Pokud jde o materiál, volit lze mezi hliníkem, plastem a dřevem nebo jejich kombinacemi. Každá tato možnost má určité výhody i problémy - pro dobrou volbu je tedy důležitá jednak vhodnost, jednak použitá technologie a kvalita provedení.

Široké oblibě se právem stále těší jeden z nejtradičnějších stavebních materiálů - dřevo. Nenahraditelné je především svým vzhledem a téměř neomezenými designovými  možnostmi, má však i velmi dobré izolační vlastnosti a díky moderním technologiím, které jsou dnes při výrobě oken používány, také tvarovou stálost a dlouhou životnost. Tak je tomu u moderní varianty dřevěných oken - tzv. eurooken, která se vyrábějí z několikavrstvého lepeného hranolu.
Společnost TP EUROOKNA, která se specializuje právě především na výrobu dřevěných eurooken a dveří, sídlí na Valašsku, kde je dřevo po staletí nejpoužívanějším stavebním materiálem prověřeným zdejšími drsnými klimatickými podmínkami. Firma využívá jak letitých zkušeností zdejších lidí, tak nejmodernějších poznatků a technologií zpracování dřeva. "V tomto oboru jde vývoj velice rychle dopředu a co bylo standardem ještě před několika málo lety, je dnes považováno za velmi zastaralé. Nároky zákazníků se zvyšují, a těmto nárokům se musíme neustále přizpůsobovat. Přírodní materiál, jako je dřevo, má řadu vynikajících vlastností. Je pevné, stabilní, antistatické, pozitivně ovlivňuje vzdušnou vlhkost a teplotu místnosti, zajišťuje správné klima. Na kvalitě celého okna se však podílí celá řada dalších faktorů. Jsou jimi kvalitní a přesné zpracování, povrchová úprava, kování, použité izolační sklo atd." říká Ing. Marek Kopecký.

Společnost vsadila na špičkovou techologii a investovala v souvislosti se zavedením výroby oken IV 78 Softline Gold do nejmodernější technologie německé firmy WEINIG. Počítačově řízené obráběcí centrum zaručuje přesné a vysoce kvalitní opracování eurohranolu. Tato technologie umožňuje výrobu velmi rozmanitých variant tvarů i velikostí oken.


Se svými zákazníky firma TP EUROOKNA spolupracuje od počátečního návrhu až po konečnou realizaci a odbornou montáž, kterou zajišťuje po celé České republice.

05.12.2005 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444