Ingredience 2 bílé jogurty 1 vejce 20 dkg cukru 40 dkg pol.mouky 1 prášek do pečiva lžíci citronové kůry 4-5 jablíček 3 lžíce mandlových lupínek trochu mléka |
Postup Tento recept je na klasickou dortovou formu, tak na 8 porcí. Do mísy dáme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, vše promícháme, přidáme vejce, oba jogurty, citrovou kůru a mléko podle tuhosti těsta. Nesmí být ani řídké ani moc tuhé. Formu si vymažeme a vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme. Oloupaná a zbavená jadřinců jablíčka z vetší části nahrubo nastrouháme na těsto a poslední část nakrájíme na plátky a dáme na nastrouhaná jablíčka a posypeme mandlovými lupínky. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů a zvolna pečeme 55 minut. |
Dort s bílým jogurtem a jablky
„Kdo má doma uskladněná jablíčka a sklep nemá tak dobrý jako já, musí vymýšlet recepty, které chutnají a jsou rychlé. Tento recept určitě přijde vhod v sychravém podzimním počasí. Je křehký a chutná výborně," napsala nám k receptu čtenářka Květa.