Doplňte svou sbírku vánočních dekorací o nové kousky

Na ty nejkrásnější svátky v roce se těší malí i velcí. Než ale přijde Ježíšek, často podléháme stresu, který nám přináší úklid domova, pečení domácího cukroví nebo výběr dárků. Víte co? Najděte si klidnou chvilku, zahoďte starosti a vyzdobte si vánočně váš byt či domek. Inspiraci, čím letos dekorovat interiér domova, najdete v našem článku. Dobře si vyberou milovníci romantiky, ctitelé klasiky i příznivci nadčasového stylu.

Jednou v roce na Vánoce…

Možná, že před svátky vedete věčný souboj s časem a nemáte čas vlastnoručně si vytvořit vánoční dekorace. Ale to vůbec nevadí! Z pestrého sortimentu výrobků, které u vás doma vykouzlí pravou sváteční atmosféru, si určitě vyberete, co se vám bude líbit. Můžete mít netradiční vánoční osvětlení, rozmanité typy dekorací na dveře nebo okenní parapet a spoustu kvalitních svíček. Vánoční ladění patří také ke svátečnímu stolování a vaši pečlivou pozornost si zaslouží i zdobení vánočního stromku. Do této činnosti se jistě rády zapojí i šikovné děti.

Čarovné světlo svíček

Typickým symbolem Vánoc jsou adventní věnce a vánoční svícny, tak na ně letos v předvánočním shonu nezapomeňte. Kdo dává přednost moderním trendům, může si na adventní svíčky pořídit nevšední kovový svícen v úžasné antracitové barvě. Parádu vám na svátečním stole udělají i drátěné adventní svícny, které zaujmou čistým a jednoduchým vzhledem. Mihotavá světýlka svíček krásně rozzáří i keramické svícny, které můžete umístit třeba na vnitřní okenní parapet. Pokud dáváte přednost přírodním materiálům, doporučujeme věnec z březové kůry, který si můžete sami dozdobit podle vlastních představ. Vánoční věnce jsou oblíbenou dekorací na vstupní dveře panelových bytů i rodinných domků.

Oblečte stromeček do sváteční kabátu 

Bez nazdobeného vánočního stromku by to rozhodně nebylo ono! Jak bude stromeček letos vypadat? Vsadit můžete třeba na křehkou krásu skleněných ozdob v podobě hvězdiček nebo kouliček v nejrůznějším barevném provedení. Pokud si zdobíte stromek i na chalupě, hodit se vám budou vánoční ozdoby vyrobené z dřevěného materiálu. Dětem se určitě zalíbí dřevěné stromečky, srnky či dekorační sáňky a na vánočním stromku klidně může viset i moudrá sova. Celkovou atmosféru Vánoc umocní také světýlka na stromečku, například v podobě elektrických svíček nebo světelných řetězů. Nádherné vánoční osvětlení zajistí také stojací lampa ve tvaru hvězdy, okenní světelný závěs nebo designový svícen, taktéž vhodný do okna.

Vánoční dekorace mají celou řadu podob

K tradičním symbolům Vánoc patří také andělé a andílci v nejrůznějších typech provedení. Poslové nebes, kteří nám dávají sílu věřit na zázraky, mohou mít například podobu porcelánového anděla a milou vánoční dekorací jsou i dřevění andílci s trumpetou. Možná vám učarovaly Vánoce, které slaví lidé na dalekém severu, a tak si domů neváhejte pořídit kolekci dřevěných jelínků nebo sobů. Obzvlášť líbit se budou dětem, které si je mohou o Vánocích postavit třeba na poličku ve svém pokojíku. A je toho ještě spousta, co vám může zkrášlit interiér v období svátků. Stačí pečlivě omrknout bohatý sortiment stylových vánočních dekorací.

03.12.2015 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444