| Ingredience 500 g hladké mouky 1 ČL soli 1/2 ČL cukru 2 PL olivového oleje 250 ml vlažné vody 1 pytlík sušeného droždí Sugo: 200 g rajčatového protlaku 4 stroužky česneku 2 ČL krupicového cukru 4 PL olivového oleje 2 PL provensálských bylinek sůl pepř |
Příprava Droždí si nasypeme do vlažné vody, přidáme cukr, zamícháme a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím si do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl a olej. Po 10 minutách přidáme k mouce vzniklý kvásek a vařečkou vypracujeme těsto, které si dáme 20 minut na teplé místo přikryté utěrkou vykynout. Po 20 minutách rozdělíme těsto na čtyři bochánky a ty necháme dalších 20 minut kynout. Poté z bochánků vytahujeme rukama placky a tvoříme pizzu, kterou si dáme na nějaký pomoučený vál nebo plech. Do misky si dáme rajčatový protlak, utřený česnek, cukr, olivový olej, bylinky, osolíme, opepříme, zamícháme a sugem pak potíráme jednotlivé placky pizzy. |
Tip Pepy Nemravy: Na pizzu si dejte to, co tam máte rádi vy. Pečeme na grilu na nepřímém plameni asi 20 minut, ideálně aby okraje byly do zlatohněda. Pro inspiraci: Já dal goudu 48%, sušenou slaninu, černé olivy a po vyndání z grilu ještě rukolu.
O autorovi receptů: Pepa Nemrava
Na svém instagramu představuje fanouškům nové recepty i kus každodenního života, pro vážné zájemce pořádá kurzy vaření.
„Vaření není raketová věda. To, že někdo něco dělá jinak než ty, neznamená, že to dělá špatně."
Vyzkoušejte další recepty od Pepy Nemravy:
Poctivá kulajdaHoubová omáčka