Dobroty z listového těsta nejen na Silvestra

Štědrý den je za námi a nelze vyloučit, že se mnohým z nás již přejedlo sladké cukroví. Do toho se blíží konec roku... Kdo pořádá silvestrovskou oslavu, nebo chce jen přinést něco zajímavého na společný stůl, jistě uvítá nový recept, kterým ozvláštní klasické menu v podobě jednohubek a chlebíčků. Seznamte se s dvěma recepty, kterými ovládnete každý raut!

Slaninové "sushi"

Ingredience
1 listové těsto
20 dkg anglické slaniny
10 dkg tvrdého sýra
Sladkokyselé okurky

Plnotučná ořčice

Příprava
Na válu rozválíme listové těsto do tvaru obdélníku přibližně velikosti pečícího plechu. To nakrájíme na díly cca 8x4 cm. Potřeme celou plochu hořčicí a naklademe anglickou slaninu. Na každý kousek položíme plátek sladkokyselé okurky a posypeme nastrouhaným sýrem. Následně stočíme do ruliček a pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 15 minut při 170 stupních Celsia. 

Růžičky z listového těsta

Ingredience
Listové těsto
20 dkg salámu (poličan, paprikáš atd.)

Příprava
Na válu rozválíme listové těsto do tvaru obdélníku přibližně velikosti pečícího plechu. To nakrájíme na díly 8x1,5 cm. Kolečka salámu přepůlíme a klademe vedle sebe na těsto. Poté srolujeme do tvaru růžiček. Pečeme asi 15 minut při 170 stupních Celsia. 

27.12.2019 | ms

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444