Ingredience: 200 g nastrouhané mrkve 300 g hladké mouky 200 g povoleného másla 6 g kypřicího prášku špetka soli švestková povidla nebo oblíbená marmeláda moučkový cukr na obalení |
Příprava V míse jednoduše smíchejte hladkou mouku se špetkou soli, kypřicím práškem, nastrouhanou mrkví a povoleným máslem. Těsto zpracujte rukama do hladké nerozpadavé konzistence. Zpracované těsto zabalte do fólie a dejte ho na půl hodiny do lednice odpočinout. Odpočinuté těsto rozválejte na pomoučeném válu a vykrajujte z něj kolečka o průměru 7 cm. |
Na každé vykrojené kolečko dejte půl lžičky povidel nebo oblíbené domácí marmelády. Každé kolečko přeložte a okraj půlkruhu přitiskněte (stlačte) vidličkou.
Mrkvánky pečte při 170 stupních cca 17 minut. Teplé mrkvánky obalte v moučkovém cukru nebo jen zlehka pocukrujte.
TIPY A RADY: Nezapomeňte, že v případě mrkvánků je důležité pracovat s vychlazeným těstem, aby se vám při vykrajování netrhalo.
Zdroj: www.mora.cz