Díky velkoformátovým obkladům si dopřejete luxus bez spár

I když máte obloženou koupelnu těmi nejluxusnějšími obklady, stále je jedna věc, která vás může trápit, a sice spáry mezi nimi. Ty je třeba dobře čistit, aby obklad dobře vypadal. Pokud si ale pořídíte velkoformátové obklady té největší velikosti, tato starost odpadá. A to není rozhodně jediné pozitivum obkladů s rozměrem, který v mnoha případech dosahuje až 3x1 m. Chcete se dozvědět o dalších?

Ultratenké i zátěžové

Velkoformátové obklady s rozměry až 3x1 metr nabízí například prodejce Los Kachlos. Jde o série Coverlam a Xlight, které jsou k dispozici nejen v zátěžové variantě, ale i v unikátní ultratenké verzi, při níž obklad dosahuje tloušťky pouhé 3,5 mm. Výhodou tedy je možnost využití nejen ve formě obkladu, ale i dlažby, a to v exteriéru i interiéru. Dalšími pozitivními vlastnostmi těchto obkladů je totiž odolnost vůči UV záření, chemickým látkám, mechanickému opotřebení a samozřejmě i nasákavosti a mrazu. 

 

Už žádné spáry

Díky velkoformátovým obkladům můžete na spáry a jejich čištění klidně zapomenout. Například prostor za kuchyňskou linkou obložíte s jejich pomocí zcela bez spár, vystačí vám totiž jediný kus. Na obložení sprchového koutu zase využijete pouze kusy dva. Díky bezespárovému provedení zajistíte perfektní čistotu a nemusíte se bát ani toho, že by mohla prosáknout voda.

 

Luxus bez bourání

Ultratenké varianty těchto obkladů pak využijete i pro další účely. Každý, kdo se chystá bourat a předělávat koupelnu, bude rád, pokud ušetří čas a nervy tím, že bourat prostě nebude. Jak je to možné? Ultratenké obklady, jako jsou například obklady Coverlam a Xlight, disponují opravdu velmi nízkou hmotností, a proto je lze lepit i na původní obklad.

Ventilovaná fasáda zaručí teplo 

Velkým hitem dneška jsou tzv. ventilované či odvětrávané fasády. Nejen že krásně vypadají, ale poskytují budově i tepelný komfort. Využít lze pro ně právě zmiňované ultratenké verze velkoformátových obkladů -  je možné je nalepit buď přímo na instalovaný polystyren, anebo namontovat na speciální konstrukci, která zachová mezi zdivem a obkladem vzduchovou kapsu, která následně slouží jako tepelná izolace.

Skvělé pro malé prostory

Velkoformátové obklady představují vhodné řešení také pro malé prostory. Pokud řešíte na stavbě každá milimetr a potřebujete obklad, který se vejde všude, ideálním řešením je tedy právě ultratenká verze obkladů ze sérií Coverlam nebo Xlight. Vedle praktických aspektů ovšem nezapomínejme na estetiku. Tyto obklady působí nejen v interiéru, ale i v exteriéru velmi elegantně a čistě a hodí se prakticky všude, jak do moderních minimalisticky pojatých prostor, tak i do tradičních staveb. Vybrat si můžete z celé škály desénů, uvidíte, že právě pro vás se najde ten vhodný.
26.01.2017 | PR
  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444