Díky pohyblivé pergole nemusíte řešit počasí

Rozhodli jste se letos zastínit vaši terasu u domu? Klasickým pergolám s taškami nebo polykarbonátem již dávno odzvonilo. Můžete si vybrat z elegantnějších řešení. Moderní a praktickou variantu představují dřevěné či hliníkové pergoly s pohyblivou střechou.

Pohyblivá pergola vytvoří spolehlivé a útulné zázemí, rozšíří plochu vašeho obývacího pokoje a stane se doslova rájem na zahradě. Je místem, kde je vám zkrátka dobře. Nemusíte sledovat předpovědi počasí, pod pergolou se schováte jak před deštěm, tak před slunečními paprsky. A pokud se budete chtít opalovat, stačí stisknout tlačítko na dálkovém ovládání a střechu pergoly jednoduše otevřít.

Pergola může stát na zahradě či terase samostatně, může také posloužit k zastřešení sezení, bazénu nebo sloužit jako originální přístřešek pro auto. Další variantou je pergola přisazená ke zdi domu.

Konstrukce pergoly je obvykle hliníková, variantu ze dřeva finské borovice zvolí spíše ti, kteří chtějí žít co nejvíce v souladu s přírodou. Hliníková pergola je poslední dobou skutečně velmi módním a praktickým doplňkem moderního domu, výhodou hliníkové konstrukce je také její bezúdržbovost. Dřevo na druhé straně působí na zahradě či terase velmi útulným dojmem.

Přidáním bočních rolet je možné vytvořit z pohyblivé pergoly téměř zimní zahradu. Rolety ochrání prostor pod pergolou před sluncem, větrem, sněhem či deštěm. Do pergoly lze vsadit také bodové či LED osvětlení, pergolu lze doplnit ještě o senzory teploty, větru a deště.

Střecha pohyblivé pergoly je z vysoce kvalitní třívrstvé tkaniny. Nepromokavá, nehořlavá a odolná vůči UV záření. Obvykle se stahuje k jedné straně.

Dalším typem je pohyblivá hliníková střecha, tedy inteligentní střecha tvořená pohyblivými hliníkovými lamelami, tato pergola má promyšlený systém odvodu dešťové vody, je také na dálkové ovládání.

Pro více informací kontaktujte společnost Maron, která dodává pergoly italského výrobce Pratic.
01.03.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444