Digestoř a hlediska jejího výběru

Bez odsavače par si vaření dokáže představit jen málokdo. Patří k základnímu vybavení kuchyně. Jeho design podtrhne celkový styl kuchyně a moderní technologie přinesou komfort při každodenní přípravě teplých pokrmů.

Víte, na co byste se měli při výběru digestoře zaměřit? Ve spolupráci se specializovaným prodejcem digestoří FABER jsme pro vás vybrali několik důležitých bodů.  
 

Velikost kuchyně

Mnozí dělají chybu, že si spočítají podlahovou plochu, ale zapomínají na výšku stropu. Je totiž velký rozdíl v kuchyni umístěné v panelovém domě a kuchyni s vysokými stropy. Před výběrem digestoře vás totiž musí zajímat objem vzduchu v místnosti. Čím je větší, tím výkonnější digestoř potřebujete. Na výkon se zaměřte především, pokud máte propojenou kuchyni s obývacím pokojem.
 

Umístění digestoře

Digestoř vybírejte v návaznosti na umístění varné desky nebo sporáku. Pokud máte varnou plochu u stěny, můžete využít odsavače nástěnné, podvěsné, vestavné či rohové, tedy takové, jež lze montovat na stěnu či kuchyňskou linku. Je-li varná plocha umístěna ve volném prostoru místnosti, na oblíbených ostrůvcích, potřebujete lustrovou či ostrůvkovou digestoř. Prohlédněte si nabídku digestoří Faber.
 

Komín - ano, nebo ne?

Máte k dispozici odtahový komín? Pokud ano, vybírejte mezi odtahovými digestořemi, které odvádějí odsávaný vzduch mimo objekt. Pokud komín nemáte nebo je příliš daleko od místa, kde bude odsavač par umístěn, musíte použít recirkulační digestoř. Ta odsávaný vzduch čistí přes uhlíkové filtry a vrací jej zpět do místnosti.  
 

Podceňovaná hlučnost

Hlučnost digestoře je možná to poslední, čemu byste při výběru věnovali pozornost. Ale při běžném fungování byste pak mohli být nemile překvapeni. Moderní odsavače Faber mají oproti starším přístrojům podstatně nižší hladinu hluku, zcela tiché však nejsou. Pokud nechcete v kuchyni slyšet zvuk digestoře, můžete využít model s externí ventilační jednotkou, kterou lze z přístroje vyjmout a umístit mimo kuchyni jako součást odtahového potrubí. 
 

Design

Digestoř tvoří společně s dalším zařízením a doplňky tvář kuchyně. Proto je důležité uvědomit si, v jakém stylu budete kuchyni vybavovat. Moderní interiéry si žádají minimalismus a maximální jednoduchost. Proto bývají digestoře skryté. Do rustikálních kuchyní naopak volíme výrazné digestoře, které přiznáme.  
 

Inspirujte se realizacemi

Prohlédnětě si fotografie interiérů, ve kterých byly instalovány různé typy digestoří značky FABER.
23.11.2016 | Jana Koenigová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444