Dětské interiéry ALAX - jednička na trhu

Od momentu narození se z dítěte stává bytost, která vnímá své prostředí a je jím plně ovlivňována. Vnímá zvuky, barvy, tvary - vše kolem sebe. Velkou část svého dětství tráví v dětském pokoji, který se značnou mírou podílí na dalším vývoji našeho potomka.

Správně zařízený dětský pokojík je útulným a příjemným prostředím, plným inspirace, které nabádá a vede ke kreativitě.

„Maminko, jaká je to barva? Modrá jako obláčková. Zelená travičková, žlutá sluníčková, ...“ – vzpomínáte na dotazy svých dětí nebo to právě prožíváte? K dětskému světu patří bezpochyby barvy. Podíváme-li se na okolí dětskýma očima, spatříme ten magický a mystický svět kolem nás z naprosto jiné perspektivy.

A zkusme na to nezapomenout ani při zařizování dětského pokoje. Nebojme se a odpoutejme se od zažitých zvyklostí. Zapomeňme na bílé zdi, možnost vyskládaní nábytku ze všech možných zbytků, nevytvářejme fádní neutěšené kouty. Doba omezené nabídky na trhu je již dávno pryč. Český výrobce, specialista na dětský nábytek a interiéry, společnost ALAX nabízí řešení na světové úrovni a za přijatelné ceny.

Dobře vybavený dětský pokoj zpravidla obsahuje:

  • dobře vybavené a správně umístněné studijní pracoviště
  • prostor na spaní - pohodlné lůžko s kvalitní matrací
  • dostatek úložných prostor
  • dostatečný prostor na hraní


Zní to nereálně? Nevíte jak skloubit všechny požadavky na správně zařízený pokoj vašeho dítěte v tom malém prostoru? Nevíte jak na to? Požádejte o pomoc architekta nebo zkuste hledat pomoc u výrobců či prodejců nábytku. Ti lepší nabízejí poradenství, navrhnou řešení vašeho pokoje a ukážou Vám výsledek v prostorovém pohledu.

     

„Každý klient má jiné požadavky. Naši projektanti si naberou informace, vyzpovídají klienta a zjistí jeho představy. Následně navrhnou zařízení pokoje dětským nábytkem, zpracují 3D návrhy interiérů včetně barev zdí a podlahy, navrhnou osvětlení či závěsy. Klient vše vidí na počítači v reálné podobě, může změnit některé detaily či uspořádaní. U nás zákazník nenakupuje naslepo“, říká Mgr. Otto Cabala - ředitel společnosti ALAX, která vyrábí český dětský nábytek ALAXDOMINO.

Dětské pracoviště


Krátce poté co dítě začne chodit, začne také kreslit, malovat a modelovat. K těmto činnostem je zapotřebí pracovního stolu a dětské židle, s počátkem školní docházky je již nutností. Rostou děti, měly by růst i stoly a židle. Pracovní plocha stolu by měla splňovat výškové nároky tak, aby v loketním kloubu byl zachován pravý úhel. Příliš  nízká pracovní plocha enormně zatěžuje šíjové svaly, příliš vysoká přetěžuje ramenní klouby. Ideálním řešením je výškově nastavitelný stůl, který lze nastavovat v rozsahu cca 50 – 75 cm. Ideální stůl umožňuje rovněž nastavení sklonu pracovní desky a slouží jako podložka při kreslení či rýsovací prkno.

Také dětské židle by měla mít nastavitelné prvky, zejména výškovou nastavitelnost sedáků a opěráků, nastavení hloubky opěradla versus sedák a  nastavení výšky opěrek na ruce. Správná poloha sezení dítěte je, když se dotýká podlahy celou plochou chodidla a mezi stehnem a lýtkem svírá úhel 90 stupňů. Rostoucí dětské židle a stoly nejsou levné. I když se to při vstupní investici nezdá, je vhodné investovat do pracoviště, které poroste s Vaším dítětem od nejútlejšího dětství do dospělosti a navíc zabrání zdravotním potížím.

Postel není jen na spaní


Značnou část našeho života trávíme v posteli. Že děti nepotřebují dobrou zdravotní matraci, protože páteř se formuje až v dospělosti? Omyl. Rodiče často kupují svým dětem drahé hračky, panenky, investují do sportu, zatímco děti spí na starém molitanu. Špatná matrace se může podepsat na zdraví Vašeho dítěte a proto bychom jejímu výběru měli věnovat značnou pozornost.

Při výběru postele vycházíme ze zařizovaného prostoru. Pokud máme hodně místa volme postel větší, může být na kolečkách a dítě pluje každý večer po pokoji jako na oceánu. V případě menších prostor je vhodná alternativa vyvýšené postele, cca 70-75 cm, s úložným prostorem pod postelí resp. ve schůdkách. Děti mají rádi vyvýšené prostory, cítí se bezpečněji a mají přehled ve svém království. Pokud se do pokoje nevejdou 2 postele, volme sníženou palandu. Nevýhodou vysokých paland je vyšší teplota a vydýchaný vzduch na horní posteli. Pro menší prostory je výhodné pokud má postel úložné prostory. Těch není v dětském pokoji nikdy nadbytek.

Malý člověk, mnoho věcí


Kromě skříní na oblečení potřebují děti hodně úložných prostor na hračky, knížky, ale také na věci které si samy udělají nebo nasbírají. Postupem času se mění uložený obsah, kostky a medvídky střídají knížky, mění se oblečení. Skříňky, police a zásuvky jsou vždy plné a je ideální jich mít dostatek. Pokoj se pak snadno uklízí.

Správnou kombinací pracovního stolu, postele a úložných prostor vzniká prostor, ve kterém se dítě cítí dobře a neutíká z něj. Nezapomeňme, že dětský pokoj je pro dítě současně ložnicí, hernou, pracovnou a obývákem. A proto vybírejte tak, abyste vždy docílili vytvoření srdečné, praktické a vzdušné atmosféry vašich dětí.

„Naše společnost se specializuje na dětské interiéry, dětský nábytek, židle a nejrůznější dětské doplňky. Vyrábíme vlastní designový dětský nábytek ALAXDOMINO, který i odborníci považují za TOP v českém dětském nábytku. Současně dodáváme i dětský nábytek od předních evropských výrobců – rostoucí židle a stoly MOLL, hravý dětský nábytek Čilek, dokonalé systémy dětského nábytku MISTRAL, CLEVER, kvalitní masivní nábytek PAIDI, dětské doplňky MAGIS atd. Naše široká nabídka uspokojí každého. Klientům nabízíme prvotřídní design, kvalitu a servis“, říka Otto Cabala, ředitel společnosti ALAX.

Navštivte stránky společnosti ALAX nebo interiérové studio a showroom v Praze - Karlíně. Možná i vy splníte sen vašeho dítěte.

    

    

21.09.2011

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444