Designblok už popatnácté

V minulém týdnu proběhla mezinárodní přehlídka současného českého designu Designblok 2013. Na čtyřech výstavních místech v Praze se dveře otevřely všem milovníkům designu, fanouškům módy a vyznavačům jedinečného životního stylu. 

Tématem jubilejního patnáctého výročního Designbloku byly IKONY. Ikony ve smyslu věcí, které stále obdivujeme, ke kterým se vracíme a vyvolávají v nás silné emoce. 

Prostor pro design
Designblok 2013 byl zasazen do prostor, které už samy o sobě lákají k prohlídce. Největší a nejzajímavější prostor k prezentaci nabídlo Superstudio umístěné v Nákladovém nádraží na Žižkově. Industriální prostředí ostře konstrastovalo s designovými expozicemi a vyvolávalo diskuze. Nákladové nádraží Žižkov, funkcionalistická stavba, která byla letos nově zapsána do seznamu národních památek, navazuje na ostatní světové výstavy, které industrialu rovněž využívají. Autoři výstavy prostředí zvolili také proto, aby poukázali na objevování významných architektonických památek (hala ČKD v Karlíně, Holešovický pivovar, apod.).


Superstudio své návštěvníky přivítalo v několika podlažích skladových hal a netradiční expozice nabídlo i v železničních vagonech. Z designového opojení se nevycházelo ani při občerstvení. Stylové kavárny a občerstvení byly situovány na nástupiště, posezení bylo jednoduše vytvořeno z palet a obyčejné párky v rohlíku ozvláštněny křenovou šlehačkou, vařenou mrkví nebo rajčatovou salsou guacamole.
Především fanouškům módy byl otevřen Kafkův dům, který vytvořil jedinečný výstavní prostor pro módní návrháře i designéry šperků.  Místo, kde se narodil spisovatel Franz Kafka, se na týden proměnilo v Openstudio, aby veřejnost seznámilo s novinkami domácího i světového designu.


Další expozice byly umístěny v Art House v Colloredo-Mansfeldském paláci, Kostele sv. Šimona a Judy a v mnoha pražských obchodech, galeriích a showroomech.
 
bydlinek
Redakce BYDLENI.CZ si patnáctý ročník Designbloku ´13 nenechala ujít. Více fotografií naleznete ve fotogalerii
Podívejte se na DESIGNBLOK 2013 očima redakce BYDLENI.CZ. Více ve videu:
16.10.2013 | Jana Koenigová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444