Dekorakryl vnese přírodu do interiéru

Akryldek, Realizace: ARTTECH studio s.r.o

Akryldek, Realizace: ARTTECH studio s.r.o

Hledáte možnosti, jak interiéru vtisknout novou tvář? Estetické řešení nabízí materiál zvaný dekorakryl, který vás nadchne variabilními možnostmi použití i svým přírodním vzhledem.

Dekorační akrylátové desky jsou vyrobeny speciální metodou lisování plastu. Jejich design je založen na přírodních materiálech, které tvoří náplň desek. Z přírodnin se nejčastěji uplatňují květy, lístky, větve, trávy, bambus nebo říční kamínky.

Akrylátové desky jsou vhodné do všech interiérů, kam chceme vnést trochu přírody. Materiál je vyhledáván samotnými architekty nebo bytovými designéry pro jeho vzhled, variabilní možnosti použití a nadčasovost. 
 

Možnosti využití dekorakrylu

Dekorakrylu se často používá k vytvoření elegantního předělu mezi obytnými zónami, bývá uplatňován jako výplň šatní skříně, posuvné stěny nebo dveří. Vhodný je také jako obklad za kuchyňskou linkou, kde díky bezespárovému provedení oceníte jeho snadnou údržbu. Designéři tento materiál používají také k ozvláštnění koupelen - k vyplnění stěny do sprchového koutu, na stolní desky koupelnového pultu nebo dokonce umyvadla. 

 

Další možnosti využití 

  • obklad zábradlí, schodiště, recepce, baru nebo pultu
  • obložení stěny nebo stropu s podsvícením  
  • bytové doplňky – nástěnné hodiny aj.
  • světelné reklamy, výroba interiérového osvětlení a reklamní předměty

Vlastnosti a výhody dekorakrylu

Do svého interiéru si můžete vybrat dekor ze čtyř kolekcí a tří variant povrchových úprav – lesk, mat a perlička. Tloušťka desek je v rozmezí od 4 – 10 mm. 
 
Snad nejžádanější vlastností dekorakrylu je výborná propustnost světla. Proto designéři dekorakryl rádi využivají k vytvoření předělů mezi místnostmi bez oken. Oceníte jeho snadnou údržbu a vysokou odolnost. 
 
Příklady dekorů dekorakrylu 

 

Dekorakryl jako moderní alternativa skla

Pod pojmen dekorakryl se neskrývá nic jiného než akrylátové desky vyrobené z polymethylmethakrylátu (PMMA), běžně známého jako plexisklo nebo akrylátové sklo. Akrylát představuje moderní alternativu skla, grafoskla a jiných výplní, nepleťte si však dekorakryl se sklem. I když je mu tento materiál velmi podobný, oproti sklu vyniká hned několika přednostmi. 
 
  • Je lehčí. Jeho hmotnost je až o 2,5krát nižší. 

  • Je pevnější. 
  • Je odolný proti výkyvům teplot. Při tepelném tvarování je dekorakryl skvěle pružný. Může se také vrtat, lepit a vsadit do jakéhokoliv profilu na sklo.   
  • Je voděodolný.
  • Je snadno udržovatelný. Údržba tohoto materiálu je více než jednoduchá. Pro čistění lze použít jakékoliv čistící prostředky kromě sava a acetonu. Čistí se hadříkem nebo houbičkou s hladkým povrchem.

Dekorakryl s certifikací

Dekorakryl prochází každým rokem certifikací, takže může zaručit kvalitu a nezávadnost. Je ekologicky čistý a k lidskému zdraví bezpečný.

Realizace dekorakrylu v prostorách společnosti Refit Clinic s. r. o. v Olomouci

Ukázkovým příkladem použití dekorakrylu s výplní zelené trávy a dezénem kamene jsou prostory společnosti Refit Clinic s. r. o. v Olomouci. Fima hledala něco výjimečného, něco, čím by jejich interiér ožil. Mají rádi nejen přírodu, ale i přírodní materiály. Jejich vize byla jednoznačná, chtěli přenést kus přírody do interiéru jejich zdravotnického zařízení. Se svými požadavky se obrátili na studio CORDESIGN, které jim pomohlo jejich vizi naplnit, vybrat vhodný materiál a navrhnout stylový interiér s prvky přírody.
 
  • Pro výplň dveří do prostoru určeném pro akupunkturu a fyzioterapii byl vybrán dekor stébel zelené trávy zalitých do čirého akrylátu s povrchovou úpravou lesk/perlička, který rozjasnil celou místnost. Dekor tak souzní se snahou skloubit přírodní motivy s celostním přístupem ke klientům.
  • Dominantou čekárny je průsvitná béžová stěna s dekorem přírodního kamene, která příjemně oživila celý interiér. Béžová stěna s dekorem kamene odděluje čekárnu od ordinace (Ambulance tělovýchovného lékařství).
  • Modrá příčka s dekorem kamene rozděluje interiér vodoléčby.
28.04.2016 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444