Dejte dětem prostor

Dětský pokoj Commode LAM A

Dětský pokoj Commode LAM A

Zařizování dětského pokoje se může zdát v porovnání s kuchyní nebo obývacím pokojem jako něco snadného. Stačí přece postel, nějaká ta skříň a spousta hraček. Dětskému pokoji byste však měli věnovat nemalou pozornost. Jaký prostor dítěti vytvoříte, v takovém bude vyrůstat. A znáte to, co se v mládí naučíš...
 
 

Dětské pokoje zařizujeme podle věku dítěte a jeho potřeb. Je pravda, že dětský pokoj nejspíš budete muset několikrát přestavovat, protože vašim ratolestem zkrátka přestane vyhovovat. Vždy byste měli důkladně přemýšlet a prostor využít tak, aby vyhovoval dítěti při studiu i hraní. Důsledně rozlišujte odpočinkové, hrací a studijní zóny. 
 
   Dětský pokoj Bianko  
„Tahle postel ti zatím stačí” 

Rozhodli jste se, že je načase odstěhovat dětskou postýlku z ložnice a hledáte postel pro své dítě do samostatného pokoje? Tento krok není radno podceňovat. Kvalitní postel je základ. Dítě v ní nejen odpočívá, ale také si hraje, čte nebo poslouchá hudbu. Mnozí se ze začátku spokojí s nabídkou svých příbuzných, kteří se chtějí zbavit nepotřebné postele. „Teď mu to stačí, až vyroste, koupíme kvalitnější,” sami sobě slíbíme. V dětském věku se však formuje páteř a takové dočasné řešení může přivodit těžké komplikace se zády v dospělosti. 

Věděli jste, že důležité je i nasměrování postele?
 
Vedle kvalitních roštů a zdravotních matrací můžete přihlédnout i k dalším faktorům plnohodnotého spánku. Například podle filozofie feng-šuej velmi záleží, kam umístíte postel. Platí dvě základní pravidla. Postel by neměla být v přímé linii okno - dveře a čelo postele by vždy mělo být opřeno o plnou stěnu, tedy o stěnu, kde se nevyskytují ani okna, ani dveře. Jen čistá stěna dodá spícímu dítěti klid a uzemnění. 
Kde píše vaše dítě úkoly?
 
Vedle postele je neméně důležitou součástí dětského pokoje pracovní stůl. Pokud si vaše dítě maluje nebo píše domácí úkoly v kuchyni u jídelního stolu, je opravdu na čase popřemýšlet o vlastním pracovním místě. A to už i u dítěte v předškolním věku. Dítě potřebuje klid a dostatek prostoru i pro obyčejné malování. Je vhodné, aby byl pracovní stůl výškově nastavitelný. Vždy by se mělo díte opírat nohama o podlahu. Praktická je také polohovatelná deska stolu, kterou můžete podle libosti naklonit.

 
 Dětský pokoj Labyrint  
S rostoucím věkem dítěte a zvyšujícími se požadavky pamatujte na to, že budete muset na stůl umístit i počítač s klávesnicí. Ano, počítač do dětského pokoje patří a nezbyde vám nic jiného než jej přijmout jako nedílnou součást vývoje. Před nákupem pracovního stolu myslete i na tuto možnost a přesvědčte se, že má stůl výsuvnou desku na klávesnici nebo počítačové nádstavce. A ještě poznámka. Na čem vaše dítě sedí? Nejenže vám ta čtvrtá židle bude v kuchyni chybět, ale výškově regulovatelnou, zdravotní židli nikdy nenahradí.
Schovat, ale umět najít
 
Co má každé dítě? Spoustu věcí kolem sebe. Pro hračky, knihy, studijní materiály nebo oblečení budete potřebovat dostatek úložného prostoru. Nábytek ENO nabízí boxy na hračky, police, komody, skříně a regály v různém barevném i velikostním provedení, dále postele s úložnými zásuvkami i vestavěnými poličkami. 
 
 
   Dětský pokoj Next  
Dětský pokoj je hlavně pro děti
 
I když velká část iniciativy v zařizování dětského pokoje bude na vás, rodičích, neměli byste zapomínat, že místo to bude hlavně pro děti. Jestliže jste měli v dětství rádi veselou partu z Čtyřlístku, neznamená to, že i vaše děti se chtějí každý den dívat na Fifinku a Myšpulína. Možná vás překvapí svými nápady a právě jim se bude líbit novinka v nabídce dětských pokojů Nábytku ENO. Pokoj NEXT je nadčasový a díky svému designu, variabilitě a funkčnosti s dětmi doslova poroste. 
 
Snažte se děti zapojit do tvoření a neustále se ptejte. Víte, které barvy má vaše dítě nejraději? Pokoj by měl budit dojem příjemného a bezpečného místa, ve kterém bude vaše dítě rádo odpočívat i se aktivně rozvíjet. 

Pro kompletní nabídku dětských pokojů navštivte internetové stránky www.nabytek-eno.cz.
09.05.2013 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444