Decento® čili nevtíravá krása z porcelánu

K dosavadní, bohaté nabídce designových řad spínačů a zásuvek z produkce společnosti ABB, přibyla letos v květnu řada další, tentokrát již čtrnáctá. Jednoduché, kulaté porcelánové spínače, po jakých volala řada interiérových architektů, dostala díky své nevtíravé, a přece nepřehlédnutelné kráse název Decento®.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Nelze se divit, že zástupci společnosti ABB, kde tento šperk mezi spínači vznikl, zdůrazňují, že se rozhodně nejedná o retro design. Základní tvar zásuvky a spínače Decento® sice vychází z tradičního kulatého rámečku, který ABB vyráběla v minulosti, na první pohled se ale jedná o zcela originální design, jehož hlavním rysem je kromě absence úhlů a hran, rafinovaná jednoduchost. Díky ní a díky přírodnímu materiálu je nová série vhodná snad do každého interiéru. Uplatní se stejně dobře v noblesních historických interiérech jako v klasické české chalupě, v tradiční dřevěné architektuře, v minimalistickém moderním bytě nebo ve světlém, odlehčeném interiéru ve stylu moderní "Provence".

Sněhobílý porcelán, z něhož se Decento® vyrábí, vznikl za použití moderních technologií a má vynikající vzhledové i užitné vlastnosti. Vysoce lesklá glazura je nejen atraktivní, její výhodou je i to, že je příjemná na dotek a odolná vůči otiskům.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Na první pohled dokonale jednoduchý produkt musel ovšem projít komplikovaným procesem technologického řešení. Z porcelánu jsou totiž vyrobeny všechny části zásuvek a spínačů Decento® - kromě rámečku a kompletní zásuvky i kryty a páčky spínačů, celek je přitom konstruován tak, že vykazuje vysokou odolnost.

Společnost ABB je přední výrobce technologií pro energetiku a automatizaci a lídr na trhu s elektroinstalačním materiálem v České republice. Pro novou luxusní řadu Decento® nabízí jednoduché a účelné přístrojové vybavení dané snahou o čistotu designu i možnostmi materiálu. Jedná se o šest druhů spínačů, včetně žaluziového, a běžné, televizní a rozhlasové i komunikační zásuvky. Některé funkce, jako např. stmívání, lze snadno vyřešit spojením s rozváděčovými přístroji nebo s prvky inteligentní elektroinstalace Ego-n®. Kompletní nabídku elektroinstalace v designu Decento® naleznete na www.abb.cz/elektropraga.
31.05.2011 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444