Darujte nátěr Balakryl a podpořte kreativitu svých blízkých

Pokud máte ve svém okolí tvořivé a kreativní osoby, darujte jim pod stromeček balíček s předměty, ze kterých si mohou sami vyrobit nějaký stylový doplněk do domácnosti. Například praktický etažér na cukroví z dřevěných kulatin. Na jeho výrobu jsou potřeba jen tři různě velké dřevěné kulatiny a akrylátový lak Balakryl Sportakryl.

Potěší každého kutila

Bezbarvý akrylátový lak Balakryl Sportakryl je určený pro nové i renovační nátěry dřeva, korku a podobných materiálů v interiéru. Je velmi tvrdý a odolný, rychle schne a krásně zvýrazní přírodní vzhled dřeva. Na jeho povrchu navíc vytvoří omyvatelný film, takže se vlastnoručně vyrobený etažér bude snadno čistit. Nátěr je na výběr v lesklém i matném provedení. Má atest pro styk s potravinami i na dětské hračky. 

Inspirace: stylový etažér

Balakryl Sportakryl mohou obdarovaní použít například na výrobu stylového stojanu z dřevěných kulatin, který navíc ušetří místo na stole. Je ideální pro servírování cukroví, cupcaků i jiných zákusků či jednohubek. V kombinaci s dalším přírodními dekoracemi se navíc stane ozdobou sváteční i svatební tabule ve venkovském stylu.

 

Jak na to?

Kromě nátěru Balakryl Sportakryl budete na výrobu tohoto podnosu potřebovat kulatou dřevěnou tyč (průměr asi 1,5 cm), pilku, akuvrtačku se speciálním nástavcem zvaným sukovník, brusnou houbu, lepidlo na dřevo, štětec a tři různě velké dřevěné kulatiny (ideálně s viditelnými letokruhy na řezu). Široký výběr kulatin různých druhů dřeva je k dostání na internetu.

1. Nejprve pomocí sukovníku vyvrtejte do středu všech tří kulatin otvor o průměru asi 14 mm. Dřevěnou tyč dle potřeby pilkou zkraťte přibližně na délku 45 cm. Následně kulatiny i tyč natřete bezbarvým lakem, který krásně zvýrazní kresbu dřeva a prodlouží jeho životnost.

2. Než se pustíte do natírání, omeťte dřevo od pilin, prachu a dalších nečistot. Povrch musí být suchý, hladký a zbavený vosku a mastnoty. Balakryl Sportakryl opatrně promíchejte tak, aby v něm nevznikly vzduchové bubliny. Aplikujte ho pomocí plochého štětce z obou stran po směru dřeva. Aby se vám při natírání kulatiny lépe držely, můžete použít dřevěnou tyč, kterou provléknete vyvrtaným otvorem. Tyč na závěr nezapomeňte také natřít.

3. První vrstvu nechte zaschnout asi 1–2 hodiny. Poté povrch jemně zdrsněte pomocí brusné houby a na všechny části etažéru naneste druhou vrstvu nátěru.

4. Po zaschnutí laku zbývá už jen etažér sestavit. Na okraj tyče naneste lepidlo a vložte ji do otvoru uprostřed kulatiny s největším průměrem. Až lepidlo zatvrdne, navlékněte na tyč i zbylé dvě kulatiny, které opět pomocí lepidla připevněte do výšky tak, aby vytvořily jednotlivá patra. Po zaschnutí lepidla je podnos hned připravený na servírování. Na každé patro přitom můžete vyskládat jiný druh cukroví nebo další pochutiny. 
06.11.2023 | PR
  • Balakryl

    Balakryl je legendou mezi nátěrovými hmotami. Ať už je váš projekt jakýkoli, Balakryl má řešení pro všechny typy povrchů v široké paletě barevných odstínů. Vodou ředitelné barvy na dřevo a kov Balakryl jsou jedničkou na trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444