Darujte knihu o bydlení

Úvahami o tom, jak zkvalitnit své stávající bydlení, se čas od času zabývá každý. Někdy z čisté touhy po změně, jindy z nutnosti, která nastává, když doslouží starší vybavení, odrostou děti apod. Poučená a přitom čtivě napsaná kniha, která nabízí inspiraci a zároveň kvalifikované infomace o moderním bydlení, může tedy být bezpochyby vhodným dárkem pro mnohé členy vaší rodiny či přátele. S dalšími dvěma novými publikacemi tohoto druhu přichází na předvánoční trh vydavatelství Era.

Tyto novinky spolu s dalšími desítkami praktických příruček o bydlení či stavění i řadou reprezentativních výpravných publikací o architektuře z produkce vydavatelství Era mohou udělat vašim blízkým radost pod stromečkem, pokud si je objednáte do 14. prosince.

 

Helena Prokopová, Ivan Müller, Hynek Maňák: Byt, který se vám přizpůsobí

Ergonomie – zaklínadlo moderní doby. Jde o celý soubor poznatků a dlouhodobých studií, jejichž cílem je uspořádání životního prostoru tak, aby co nejlépe vyhovoval svému obyvateli, člověku.

Kvalitní byt by měl uspokojovat nejen základní nároky na pohodlí, zdraví a bezpečnost, ale umožnit rozvoj osobnosti, pěstování koníčků i společenský život. Měl by být navržen a zařízen tak, aby se svým uživatelům dokázal přizpůsobit podle jejich měnících se zájmů a potřeb, s ohledem na věk a případná zdravotní omezení všech svých obyvatel.

Přiblížit se ideálnímu bytovému prostoru, vhodnému právě pro vás by vám měla pomoci i tato kniha, kterou doprovází řada příkladů, obrázků a fotografií. Její autoři představují možnosti současného interiéru a vybavení bytu a nabízejí pomocnou ruku při jeho plánování a volbě optimální velikosti. Poradí s výběrem vhodného a bezpečného nábytku pro obyvatele bytu každého věku (od kojence po seniory a handicapované). Získáte zde také informace o akustice, barvách a vhodném osvětlení.

Objednávku naleznete zde

Iva Poslušná, Miloslav Meixner a kol.: Moderní panelový byt

Současný panelový dům už většinou není onen klasický předrevoluční „panelák“ – šedá krabice, jedna od druhé k nerozeznání. A mění se nejen vzhled domu – stále více roste také zájem o rekonstrukce bytových jader a změny v prostorovém uspořádání bytů.

Pokud plánujete koupi panelového bytu nebo chcete zmodernizovat a vylepšit ten stávající, může vám být inspirací tato kniha. Představuje 17 moderních panelových bytů navržených českými architekty a architektkami. Vybrané realizace prezentují různé možnosti rekonstrukce bytu v panelovém domě. Každý byt má svůj příběh, v každém žijí jiní obyvatelé s jinými potřebami a představami o budoucím bydlení. Proměnu bytu a jeho výslednou podobu vám přiblíží řada barevných fotografií a půdorysy původního i nového vzhledu interiérů.

Autoři knihy se zároveň věnují nejčastějším technickým problémům panelových bytů a jejich řešením – od výměny oken přes rekonstrukce technického zařízení bytu (vytápění, rozvody vody, elektroinstalace, větrání apod.) až po přestavbu bytového jádra a kuchyně. Poradí i s možnostmi financování rekonstrukce.

Stejně jako u představených realizací, i váš sen o moderním bytě se může brzy stát realitou. Nechť je vám tedy tato kniha návodem a inspirací při rozhodování o budoucím osudu vašeho panelového bytu.

Objednávku naleznete zde

Pokud rádi soutěžíte, máte rovněž příležitost některou z těchto knižních novinek vyhrát v právě probíhajícím 2. kole soutěže k 10. výročí BYDLENÍ.CZ.

Soutěž byla ukončena.

 

06.12.2007 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444