Recept: Křupavé cuketové placičky s bylinkami
| Ingredience: 2 středně velké cukety sůl pepř 100 g hladké mouky 150 g strouhanky 60 g parmazánu 1 vejce 100 ml mléka olej na smažení hrst bylinek Tatarská omáčka Spak majonéza Spak |
Příprava: Cukety nakrájejte na plátky, osolte je a opepřete. Do jedné misky dejte mouku, v další rozšlehejte vejce s mlékem a celou směs osolte. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a promíchejte se strouhankou a nasekanými bylinkami. Kolečka cukety obalujte v mouce, vejci, a nakonec ve strouhance. V pánvi rozpalte olej a postupně na něm usmažte cuketu z obou stran dozlatova. Cukety skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s tatarskou omáčkou a majonézou. Tip: Cuketu můžete také připravit v létě na grilu. Obalenou ji pokapejte olejem a vyskládejte na grilovací mřížku nebo tácek. Pečte z obou stran dozlatova. |
Soutěž o 3 ochutnávkové balíčky omáček značky SPAK
Zapojte se do soutěže a 3 šťastlivce odměníme balíčkem omáček SPAK. Soutěžní otázku najdete v článku: Domácí burger s trhaným masem.
Osvědčené tipy od šéfkuchařů:
- Cuketa v těstíčku nejlépe chutná v kombinaci s tou správnou omáčkou. Obecným favoritem je tatarská omáčka nebo majonéza spolu s čerstvým česnekem a zelenou cibulkou.
- Pokud nechcete, aby byla cuketa příliš vodnatá, předem ji nakrájejte, osolte a nechte asi 30 minut odstát. Tak se zbavíte přebytečné tekutiny, kterou zadržuje. Pamatujte, že menší cukety zpravidla obsahují i menší procento vody, na zpracování obrů si proto vyhraďte více času.
- Než začnete smažit, dejte pánvi dostatek času na zahřátí. Přebytečnou tekutinu z cukety tak dokáže rychle odvádět a výsledek bude zaručeně křupavý a dobře propečený. Vlažná pánev vlhkost naopak přitáhne a cuketa by se k ní mohla přichytit.
Doporučujeme:
Vyzkoušejte také: Vláčná cuketová bábovka