Co z červené řepy? Rychlý boršč

Tento boršč připravíte snadno a rychle. Chutná malinko odlišně než při klasické úpravě, kdy se jednotlivé druhy zeleniny a maso vaří zvlášť a teprve před koncem přípravy se vše smíchá. Naše zjednodušená verze je stejně lahodná, ale svěžejší.

Ingredience

200 g kvalitního mletého hovězího masa
500 g syrové červené řepy
300 g syrového červeného hlávkového zelí
1 masité rajče
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
2 červené cibule
cca 1 lžička hnědého cukru
2 lžíce oleje
800 ml zeleninového vývaru
cca 1 lžíce červeného vinného octa
sůl
pepř
4 lžíce kysané smetany
čerstvý kopr
Příprava

V hrnci nejprve na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme k ní maso, osmahneme, osolíme, opepříme a asi 6 minut dusíme pod pokličkou, poté přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, pokrájené celerové stonky a nakrájené rajče, které jsme zbavili slupky a jader. Dusíme 2-3 minuty a přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu a na širší nudličky pokrájené červené zelí. Zalijeme částí vývaru, přikryjeme a dusíme asi 8 minut, až je zelenina téměř měkká. Pak přidáme zbytek vývaru, dochutíme octem a cukrem a vaříme ještě dalších 5 - 8 minut. K podávání máme připravenou kysanou smetanu a nasekaný čerstvý kopr. Pokud máte k dispozici jen mražený kopr, vmíchejte dvě lžíce do ještě vařící polévky. Popřípadě můžete pro změnu vyzkoušet jiné bylinky - petrželku nebo i bazalku, která dá výsledému zážitku zase trochu jiný charakter.
20.01.2023 | Věra Růžičková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444