Recept: Velikonoční sekaná podle Pepy Nemravy
Ingredience: 500 g tučnějšího vepřového masa 500 g tučnějšího hovězího masa 1 PL sádla 100 g špenátu nebo mladých kopřiv 1 cibule 100 ml mléka 5 stroužků česneku 2 PL hořčice 2 syrová vejce 8 vařených vajec 1 PL drceného kmínu 1 PL mleté papriky sůl pepř |
Příprava: Na sádle si zarestujeme cibulku, na ni necháme zavadnout špenát nebo mladé kopřivy a necháme vystydnout. Obě mletá masa dáme do mísy, přidáme dvě syrová vejce, mléko, hořčici, drcený kmín, mletou papriku, osolíme, opepříme. Přidáme nasekanou směs špenátu, drcený česnek a důkladně propracujeme ideálně rukou. |
Polovinu směsi rozprostřeme na kuchyňskou fólii, rozendáme čtyři vařená vejce a zabalíme. Z druhé části směsi uděláme druhou sekanou a obě dáme na 2 hodiny do lednice. Sekané rozbalíme, podlijeme a potřeme 2 dcl vodou, přiklopíme a dáme péct do trouby na 160 °C 50 minut .Pak sekanou odklopíme, potřeme výpekem a ještě 20 minut dopečeme na 200 °C.
Vyzkoušejte také recept na velikonoční hlavičku podle Pepy Nemravy.