Co se jí u Pepy Nemravy na Velikonoce? Sekaná a hlavička

Velikonoční svátky jsou spjaty s několika tradičními pokrmy. Na Zelený čtvrtek uvaříme různé zelené polévky nebo špenát, budeme připravovat těsto na mazanec nebo sladké jidáše a doufáme, že se nám letos podaří upéct pěkného velikonočního beránka. Jak vypadá slavnostní tabule u kuchaře Pepy Nemravy? Na stole prý nesmí chybět velikonoční sekaná a vláčná, nadýchaná hlavička.

Recept: Velikonoční sekaná podle Pepy Nemravy

 
Ingredience:
500 g tučnějšího vepřového masa
500 g tučnějšího hovězího masa 
1 PL sádla
100 g špenátu nebo mladých kopřiv
1 cibule
100 ml mléka
5 stroužků česneku
2 PL hořčice
2 syrová vejce
8 vařených vajec
1 PL drceného kmínu
1 PL mleté papriky
sůl 
pepř
Příprava:
Na sádle si zarestujeme cibulku, na ni necháme zavadnout špenát nebo mladé kopřivy a necháme vystydnout. Obě mletá masa dáme do mísy, přidáme dvě syrová vejce, mléko, hořčici, drcený kmín, mletou papriku, osolíme, opepříme. Přidáme nasekanou směs špenátu, drcený česnek a důkladně propracujeme ideálně rukou.


Polovinu směsi rozprostřeme na kuchyňskou fólii, rozendáme čtyři vařená vejce a zabalíme. Z druhé části směsi uděláme druhou sekanou a obě dáme na 2 hodiny do lednice. Sekané rozbalíme, podlijeme a potřeme 2 dcl vodou, přiklopíme a dáme péct do trouby na 160 °C 50 minut .Pak sekanou odklopíme, potřeme výpekem a ještě 20 minut dopečeme na 200 °C.

bydlinek Vyzkoušejte také recept na velikonoční hlavičku podle Pepy Nemravy.

26.03.2024 | redakce

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444