Co přinese FOR ARCH 2004

K velkým vystavovatelům na FOR ARCH patří cihlářský průmysl Wienerberger.

K velkým vystavovatelům na FOR ARCH patří cihlářský průmysl Wienerberger.

Pro 15. ročník Stavebního veletrhu FOR ARCH 2004 je Pražský veletržní areál v Letňanech zadán ve dnech 14. – 18. září 2004. FOR ARCH vstoupil do povědomí odborné i laické veřejnosti jako rozsáhlý projekt s širokou prezentací tuzemských firem a podniků. V kalendáři výstav má veletrh pevnou pozici a každým rokem přiláká více než sto tisíc návštěvníků.

Prezentovat se zde bude také firma Svět krbů, která je mj. výrobcem pecí na pizzu.

K velkým vystavovatelům na FOR ARCH patří cihlářský průmysl Wienerberger.

Představuje jim v plné šíři současné možnosti a schopnosti celého oboru, obsáhlou a ucelenou nabídku výrobků, technologií a služeb ve stavebnictví. K zavedeným postupům, ostatně jako u všech akcí pořádaných společností ABF a.s, patří také významný prostor věnovaný problematice krajů a komunální sféře.


Letošní ročník opět přivítá renomované tuzemské vystavovatele, např. společnosti Wienerberger, Keramický a betonový blok, Vekra, Sapeli, A Keramika Group, Kobla, Cech obkladačů, Pražská energetická, Pražská plynárenská a celou řadu dalších velkých, středních i menších podniků a firem. Zahraniční účast budou letos zastupovat především vystavovatelé z Německa, Slovenska, Rakouska, Polska, Francie. Návštěvníci najdou mezi exponáty pestrou paletu novinek od tubusového světlovodu Lightway, přes větrací mřížku „Zevnitř ven“, obkladový kámen „Hradní zeď – 042 LANZAROTE, plynový kondenzační kotel GEMINOX THRi 2 – 13M75V až třeba po hydromasážní vanu JACUZZI + PININFARINA, neprůzvučné dveře GS, teplovodní konvektor COIL – T60 nebo rumpál zhotovený z ručně tesaných trámů a šindelové krytiny.

Mezi 15 nominovanými na Stavbu roku 2004 je i pavilon malých zvířat v areálu Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně

K velkým vystavovatelům na FOR ARCH patří cihlářský průmysl Wienerberger.

GRAND PRIX FOR ARCH
Nejlepší exponáty se utkají o cenu GRAND PRIX FOR ARCH. Počet přihlášených do této soutěže se každoročně zvyšuje spolu s narůstajícím počtem vystavovatelů. Podmínkou pro zařazení do soutěže je exponát, který je novinkou na českém trhu a v České republice je již vyráběn nebo distribuován. Jeho technické parametry jsou doloženy dokumentací, která dostatečně exponát charakterizuje v českém jazyce, výrobek musí splňovat ekologická hlediska, chemickou a biologickou nezávadnost, energetickou úspornost.
Pro posouzení jednotlivých exponátů, které jsou vystaveny na veletrhu FOR ARCH, je jmenována porota, složená z předních odborníků z jednotlivých oborů, zastoupených v nomenklatuře veletrhu FOR ARCH. Porota výrobky hodnotí částečně již v předstihu (podle počtu exponátů) a dále přímo na veletrhu. Bude uděleno 5 cen GRAND PRIX a 5 čestných uznání.

 

STAVBA ROKU
Již několik dní jsou známy nominace na titul Stavba roku 2004. Z 48 přihlášených bylo vybráno 15 realizovaných prací, z nichž 5 nejlepších bez udání pořadí bude vyhlášeno Stavbami roku 2004 na slavnostním večeru. Cílem soutěže, která se letos koná už popatnácté, je seznámit nejširší odbornou i laickou  veřejnost s úrovní českého stavitelství a architektury. Soutěž je vypsána na podporu kvalitní a komplexní realizace stavebního díla, od hrubé stavby až po řemeslný detail. Je určena pro stavby realizované na území ČR bez ohledu na státní příslušnost projektanta, architekta stavby a místo registrace realizátorských firem.

 

DOPRAVNÍ STAVBA ROKU
Novinkou Slavnostního večera 15. Stavebního veletrhu FOR ARCH 2004 bude vyhlášení výsledků 1. ročníku soutěže DOPRAVNÍ STAVBA ROKU. Do soutěže mohla být přihlášena stavební dopravní díla s rozpočtem nad 15 mil. Kč, dokončená a uvedená do provozu v období od 1. 1. 2002 do 31. 12. 2003. Odborná porota vyhodnotí stavby v kategoriích
pozemní komunikace, železniční koridory, vnitrozemské vodní cesty a tunelové stavby.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Břidlici jako jedinečný stavební materiál má ve své nabídce společnost Stone trade

ZLATÁ PEČEŤ
Již tradičně je doprovodnou akcí mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH soutěž ZLATÁ PEČEŤ o nejlepší a nejprodávanější odbornou publikaci z oblasti urbanismu, architektury, stavitelství, bydlení a interiéru.
Jako cíl si společnost ABF, a.s. klade především podporu vydávání kvalitních odborných publikací. Tyto publikace mají svou nezastupitelnou roli v profesním vzdělávání a jejich vydání často vyžaduje ze stany nakladatelů jistý druh fandovství, tituly jsou jimi nezřídka dotovány. Právě veletrh FOR ARCH je ideální možností pro prezentaci činnosti těchto nakladatelství.
Do dnešního dne je přihlášeno 25 publikací z devíti nakladatelství. Odborná porota na nich bude posuzovat výběr tématu, užitečnost a přínos oboru, kvalitu redakčního, grafického a knihařského zpracování, náklad a cenu publikace.
Zlatou pečeť pak získají publikace ve dvou kategoriích – Odborná publikace z oblasti urbanismu, architektury, interiéru a umění a Odborná publikace z oblasti výstavby a stavební praxe. Třetí Zlatá pečeť se uděluje publikaci, která vzbudí největší zájem veřejnosti z řad návštěvníků veletrhu FOR ARCH.

 

FÓR PRO FOR
K doprovodným programům patří 3. ročník mezinárodní soutěže kresleného humoru. Na téma Stavíme dům se sešlo 172 soutěžních prací od 63 autorů ze 17 zemí včetně ČR. Takový zájem nečekali ani pořadatelé a soutěž se tak změnila ve velmi pestrou, bohatou a prestižní přehlídku kresleného humoru. Stejně jako v předchozích ročnících se i letos budou udělovat ceny – Zlatá, Stříbrná a bronzová tužka – i čestná  uznání.

 

SUSO – Soutěž učňů stavebních oborů
Soutěž učňů stavebních oborů (SUSO), která již několik let neoddělitelně patří  nejen k veletrhu FOR ARCH, ale také k dalším akcím FOR systému, je jedním z mála současných projektů určených učňovské mládeži. ABF ho realizuje ve spolupráci s partnery a sponzory od roku 1996. Soutěž bude probíhat v hale 1 ve dnech 14. – 16. září finále 8. ročníku SUSO. Představí se zde celkem 62 soutěžících ze 27 českých a slovenských škol, kteří budou soutěžit v kategoriích zedník, obkladač, truhlář a montér suchých staveb.
Návštěvu akcí či expozic, které chcete na rozsáhlém veletrhu absolvovat, si můžete připravit v klidu doma u počítače. Administrátor veletržního internetu ing. Jan Chobot připravil přehlednou informační stránku s příslušnými odkazy, která zájemcům velmi účinně pomůže v orientaci. Hledejte na adrese :

http://www.estav.cz/zpravy/pruvodce_fa04.asp

 

 

07.09.2004 | Tisková zpráva

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444