Co nabídnou Střechy Praha 2012?

Již počtrnácté se tento rok připravuje největší veletrh střech ve střední Evropě. Letošní ročník se uskuteční ve dnech 8. – 11. 2. 2012 nově v prostorách PVA EXPO PRAHA Letňany, v souběhu se 7. veletrhem dřevostaveb For Wood. Vedle četných a zajímavých expozic jsou pro návštěvníky připraveny i přednášky předních českých odborníků, bezplatná poradenská centra i rozptýlení v podobě soutěží o hodnotné ceny.

Veletrh Střechy Praha již mnoho let umožňuje návštěvníkům prohlédnout si nejžhavější novinky týkající se střech. Zvažujete-li například obměnu či renovaci střešní krytiny, nenechte si ujít stánek firmy NSQ, která bude tento rok představovat novinku v podobě americké břidlice s možností shlédnout i ukázky práce s tímto atraktivním materiálem.

Pro kutily všeho druhu přichystala firma PROTOOL velkou expozici svých uznávaných a oblíbených pracovních nástrojů včetně možnosti si práci s nimi přímo na veletrhu vyzkoušet. V minulých letech si návštěvníci oblíbili propracované a rozsáhlé expozice firem BRAMAC a TONDACH. Dobrou zprávou pro příznivce obou značek je, že tento rok chystají nové expozice, na větší ploše a s rozsáhlejší nabídkou nových produktů. Velké portfolio střešních oken i řešení jejich zasazení do střechy představí již tradičně firma VELUX a ROTO.

Pro ty, kteří se chystají stavět nebo rekonstruovat vlastní dům, nebo spravují nájemní dům, či dokonce celou obec, je připraveno Stavební poradenské centrum Střechy Praha & For Wood. Toto centrum odborně zastřešuje Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a přijít poradit se špičkovými odborníky může opravdu každý, ať se jedná o oblast výstavby, rekonstrukce střechy či celého domu, úspor energií či bydlení v dřevostavbě.

Návštěvníky veletrhu působící na stavební vysoké či střední škole, ať již jako přednášející či jako student, jistě zaujmou odborné přednášky připravené v rámci doprovodného programu těmi nejpovolanějšími profesionály. Zpestřením nejen pro studenty, ale širokou veřejnost může být ve čtvrtek 9.2. připravená autogramiáda knižní novinky „Tepelné mosty pro nízkoenergetické a pasivní domy“ autora Ing. Romana Šubrta a kol., kterou vydalo nakladatelství Grada Publishing.

Soutěžíte rádi a chcete si z veletrhu odnést něco pěkného na památku? Pak je pro vás na páteční a sobotní odpoledne připraveno losování o velmi zajímavé hmotné ceny, kde můžete vyhrát střechu na rodinný dům zdarma. Anketní lístky lze vhazovat po celou dobu veletrhu, do losování se dostane každý.

Zájemci o alternativní zdroje energie, kteří si nejsou jisti, že se zcela vyznají v současném stavu legislativy, jistě ocení připravený přednáškový blok Solární teplo ze střechy a několik dalších přednášek, například srovnání finanční efektivity jednotlivých alternativních zdrojů energie nebo tipy na nízkonákladová opatření pro snížení spotřeby energie na vytápění. Připraveno je i specializované poradenské středisko EkoWATT – centrum pro obnovitelné zdroje a úspory energie.

Ti z návštěvníků, kteří ve stavebnictví podnikají či profesně jinak působí, si určitě rádi vyslechnou výsledky několika odborných soutěží - o nejlepší exponát veletrhu, realizaci nejlepší kovové střechy a jejího detailu či o nejlepší střechařský inzerát roku 2011. Zajímavé budou nesporně i příspěvky účastníků Kulatého stolu, jehož se první výstavní den účastní významní zástupci výrobců a dodavatelů střešních materiálů. Kulatý stůl moderuje pan Vladimír Kroc z Českého rozhlasu.

Snahou organizátorů, stejně jako v minulých ročnících, je nabídnout návštěvníkům jedinečnou příležitost seznámit se na jednom místě s tím nejnovějším, co se v tomto roce odehrálo v oboru střech, vyslechnout zajímavé přednášky a nechat si poradit se svými stavebními a rekonstrukčními plány. Z prozatím dostupných informací lze soudit, že se jedná o jeden z nejzajímavějších ročníků veletrhu Střechy Praha a jeho návštěva bude rozhodně stát za to.

31.01.2012
  • Střechy Praha - veletrh pro stavbu a renovaci střech

    Největší středoevropský veletrh pro stavbu a renovace střech STŘECHY PRAHA probíhá souběžně s veletrhem úspor energií a obnovitelných zdrojů energie SOLAR PRAHA a veletrhem ŘEMESLO PRAHA. Místem konání je PVA EXPO PRAHA Letňany.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444